18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ayılara ihraç fazlası ürün!

Milli Park Müdürlüğü Ekipleri; Buzhanelerde ihracat için ambalajlanan meyvelerden darbeli ve çürümeye başlamış olanları Uludağ'da ayıların dolaştığı bölgelere bırakılıyor.

Bursa'daki buzhanelerde ihraç için ambalajlanan meyvelerden darbeli ve çürümeye başlamış olanlar, Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerince alınıp ayıların yemesi için Uludağ'da değişik noktalara bırakılıyor.

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Uludağ Milli Parklar Şubesi yetkilileri, ova köylerinde bulunan buzhanelerde çürümeye başlayan veya darbe alan meyveleri, kurumun 211 18 18 numaralı telefonuna yapılan çağrılar üzerine alarak dağdaki ayılara ulaştırıyor.

Şube mühendislerinden Filiz Şensel, Karacabey'deki ayı barınağı ve Uludağ'da boz ayıların yoğun olarak görüldükleri bölgelere meyveleri bizzat dağıttıklarını söyledi.

Bursa'nın meyve ihracatında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Filiz Şensel, "İhracat için ambalajlanan ayva, armut, elma, şeftali, japon eriği, ahududu, çilek gibi meyvelerden ölçüleri uymayan, darbeli olan, çürüme emareleri görülenleri firmalar ayırıyor. Bize yapılan çağrılar üzerine bu meyveleri alıyoruz. Uludağ Milli Parklar ekipleri olarak bu meyveleri ayıların yoğun olarak bulunduğu Uludağ'daki Bakacak, Vodinatepe, Softaboğan Deresi, Yılanlıkaya, Çobankaya altları gibi bölgelere sandıklarla bırakıyoruz. Böylece hem ayıların Uludağ eteklerinde meyvecilik yapan köylere inip zarar vermelerine engel olmaya çalışıyor hem de doğal seleksiyonun devam etmesi için gayret sarf ediyoruz. Fazla meyve geldiğinde Karacabey ayı barınağındaki hayvanlara da ulaştırıyoruz. Bursa'daki meyve üreticilerininin bu hassasiyetini, piliç üretimi yapan, gıda işi ile uğraşan diğer firmaların da göstermesini istiyoruz" dedi.

Uludağ ve Karacabey barınağındaki ayılara her türlü gıda yardımı için 0 224 - 211 18 18 numaralı telefona müracaat edilebilir.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 15:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?