17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Azılı kapkaççı son işinde yakayı ele verdi

Beyoğlu’nda, bugüne kadar 7’si kapkaç olmak üzere, 4 ayrı suçtan arandığı tespit edilen bir kişi, son işinde yakayı ele verdi. Eğlenceden dönen bir vatandaşın çantasını ve cep telefonunu kapkaç yapan zanlı, olaydan sonra polisin ve vatandaşların takibinden kurtulamadı.

Suç makinesini ele veren olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda yaşandı. Alınan bilgilere göre, bugüne kadar 7’si kapkaç olmak üzere yankesicilik, adam yaralama, gasp ve hırsızlık gibi 4 ayrı suçtan arandığı tespit edilen Adem Budak (24), dün gece yine iş başındaydı. Eğlenceden dönen Altuğ Karagöz (25) isimli İstanbul Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisini gözüne kestiren suç makinesi, Taksim Meydanı’nda, öğrencinin dalgınlığından da faydalanarak elindeki çanta ile cep telefonunu "kapkaç" yaptı. Kapkaçı gerçekleştirdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaşan Adem Budak, Karagöz ve çevredeki vatandaşların sıkı takibine polisin de dahil olmasıyla kısa sürede yakayı ele verdi. Zanlının yakalandıktan sonra üzerinden kesici ve delici alet çıkması görenleri hayrete düşürdü. Yakalanan zanlı, yapılan üst aramasının ardından müştekiyle yüzleştirildikten sonra ekip otosuna bindirilerek emniyete götürüldü.

Budak’ın suç ortağı olduğu öne sürülen bir kişi ise kovalamaca sırasında kaçarak kurtulmayı başardı. İsmi belirlenemeyen zanlının, kaçarken Karagöz’ün çantasını ve cep telefonunu da el değiştirme yöntemiyle başka arkadaşına verdiği tespit edildi.

Polis, Budak’ın ifadeleri doğrultusunda kaçan diğer şahsı yakalamak için soruşturma başlatırken, kapkaççıları uzun süre takip ettiğini söyleyen Yalçın Gürsoy isimli bir vatandaş, "Bunlar iki kişiydi. Bu arkadaşı uzun süre takip ediyorlardı. Kapkaççı olduklarını anlamıştım" dedi.

Polisle birlikte kovamalaca sonucu yakaladıkları Budak’ın kafasına yumruk atan Gürsoy, "Bunlar buraları mesken tuttu. Bunlara ağır cezalar verilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, olayın ardından özellikle eğlence yerleri yakınında önlem alan polis, kalabalık mekanlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

(İHA)
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2004 Salı 10:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?