22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Azrail'in dünya maseasi: 331 ölü

Dünyanın çeşitli ülkelerinde meyrana gelen, salgın, felaket ve kazalarda toplam 331 kişi yaşamını yitirdi.

Angola’daki virüs salgınında ölü sayısı 203’e yükseldi

Luanda - Angola’da Marburg virüsü yüzünden ölenlerin sayısı 203’e yükseldi. En çok ölüm 184 kişi ile ülkenin kuzeyindeki Uige’de kaydedildi.

Ebola’ya benzer bir virüs olan öldürücü Marburg virüsü ilk defa 1967 yılında Uganda’dan Almanya ve Yugoslavya’ya ithal edilen hastalıklı maymunlardan insanlara bulaşmasıyla ortaya çıktı.

Senegal’de kolera salgını: 61 ölü

Dakar - Batı Afrika ülkesi Senegal’de başgösteren kolera salgınında iki haftada ölenlerin sayısı 61’e yükseldi.

Senegal kamu sağlığı başkanı Babacar Drame, ülkede 5700 kişinin kolera hastalığına yakalandığını, 61 kişinin bu hastalıktan öldüğünü söyledi. Drame, salgının kontrol altına alınmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Ülkede kolera salgını, başkent Dakar’ın 200 kilometre doğusundaki Tuba’da geçen ay sonunda, 19. yüzyılda yaşayan dini lider Şeyh Amadu Bamba’nın sürgüne gitmesinin anıldığı 29 Mart’ta patlak vermişti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Afrika’da geçen yıl 1600’den fazla kişi koleradan öldü.

Bangladeş’te çöken fabrikada ölü sayısı 17’ye yükseldi

Savar - Bangladeş’in başkenti Dakka yakınlarındaki Palaşbari’de bir giyim fabrikasının çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi.

Polis ve arama-kurtarma ekipleri, olay sırasında 9 katlı fabrikada 300 kişi olduğunu, 200 kişinin de hala enkaz altında bulunduğunu bildirdi.

Kendi olanaklarıyla enkaz altından çıkmayı başaran 92 işçinin hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Bangladeş hükümetinin olayla ilgili soruşturma emri verdiği, Başbakan Halide Zia’nın Savar’daki bir hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ettiği kaydedildi.

Kuzey Kore gemisi battı: 5 ölü 21 yaralı


Cezayir - Akdeniz’de seyreden Kuzey Kore şilebi Cezayir açıklarında yakalandığı fırtınada battı, mürettebattan 4 denizci ile Cezayir kurtarma ekibinden bir görevli öldü.

Kurtarma çalışmasına rağmen, Kuzey Kore’nin Lujin-II adlı 121 metrelik 5618 ton ahşap aksam ve sodyum karbonat taşıyan şilep battı ve mürettebattan 21 kişi halen kayıp. Kaza, başkent Cezayir’in 440 kilometre doğusunda ana petrol limanı Skikda kenti açığında oldu.

Hindistan’da aniden yükselen nehir suyu 38 kişinin ölümüne neden oldu

Bhopal - Hindistan’ın orta kesimlerindeki Madhya Pradesh bölgesinde Hindular için kutsal Narmada nehrinin sularının aniden yükselmesi sonucunda, nehir kenarında dua eden 38 kişinin öldüğü, 35 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Polis, nehirden 38 cesedin çıkarıldığını belirtti. Yöre sakinleri, "Hydel Ulusal Kalkınma Şirketi" adlı kuruluşun, nehir üzerindeki bir baraj gölünden su bırakmasının ardından suların aniden yükseldiğini söyledi. Şirket ise bu açıklamayı yalanladı.

Abd’de yangın: 3 ölü

Oxford - ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Oxford kentinde, Miami Üniversitesi yakınındaki bir evde çıkan yangında 3 üniversite öğrencisi öldü.

Polis yetkilileri, ölenlerden 21 yaşındaki Julia Turnbull ile 21 yaşındaki Kathryn Welling’in karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatlarını kaybettikleri, 22 yaşındaki Stephen Smith’in ise ölüm nedeninin ise henüz belirlenemediğini belirttiler.

Yangının evdeki dinlenme odasında kaza sonucu meydana geldiğinin tahmin edildiğini söyleyen polis yetkilileri, yangın sonucunda 2 katlı tuğla evin kısmen çöktüğünü ve tüm pencerelerinin parçalandığını ifade ettiler.

Yangın çıktığı sırada evde 4’ü misafir olmak üzere 11 kişinin bulunduğunu belirten yetkililer, ölenlerin dışındaki 8 kişinin yanan evden kaçmayı başardığını kaydettiler.

ABD’de trenin kamyonete çarpması sonucunda 4 kişi öldü

Columbus - ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Columbus kentinde, yük treninin kamyonete çarpması sonucunda 4 kişi öldü.

Kazanın, kamyonet sürücüsünün tamir çalışmaları nedeniyle kapanan yolu aşmak amacıyla tren yolunda hareket ettiği sırada meydana geldiğini belirten yetkililer, saatte 97 kilometre hızla gelen trenin, kamyoneti tren yolu üzerinde 1 kilometre kadar sürüklediğini kaydettiler.

Kazada hayatını kaybedenlerin 2’sinin kadın, 2’sinin erkek olduğunu belirten yetkililer ölenlerin kimliklerinin henüz belirlenmediğini ifade ettiler.


















AA / KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 23:41:25
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 23:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?