18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

B.Rusya Cumhurbaşkanı, halkı daha çok bira tüketmeye çağırdı!

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, başkent Minsk’teki bira fabrikasını ziyareti sırasında vatandaşlara daha fazla bira kullanmaları çağırısında bulundu.

Minsk’te faaliyet gösteren "Krinitsa" bira fabrikası tesislerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Beyaz Rusya’da Avrupa ülkelerine kıyasla kişi başına 3 kat daha az bira tüketildiğine dikkat çekerek, bira tüketiminde Avrupa rakamlarını yakalamak gerektiğini söyledi.

Kendisinin pek bira tutkunu olmadığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Lukaşenko, fakat halk arasında her geçen yıl yaygınlaşmakta olan kalitesiz aşırı alkollü kullanımının zamanla yerini bira tüketimine bırakmasından yana olduğunu belirtti. Minsk bira fabrikasının yeni teçhizatla donatılması için 32 milyon ABD Doları kaynak ayrıldığını da kaydeden Lukaşenko fabrikadaki modernleşme süreci sonucunda kişi başına yıllık ortalama bira üretiminin 31 litreye çıkarılmasını ve ayrıca yurtdışına da bira ihracatının genişlemesini istediklerini sözlerine ekledi.

Alkollü içki tüketiminde dünya liderlerinden sayılan Beyaz Rusya’da resmi istatistiklere göre yılda kişi başına ortalama olarak 9 litreden fazla ispirto tüketiliyor.

MİNSK-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:30
Güncelleme :30 Aralık 2003 Salı 23:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?