30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Babacan: 'Şikayet etmedim'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ferhat gibi dağları delerek buralara geldik. Buradan geriye gidiş olmayacaktır. Herkes huzur ve güven içinde olsun, herkes müsterih olsun'' dedi.

AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili süreç işliyor. Ancak Başbakan recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 12'nci İstişare Toplantısı'nda, "partisi kapatılmayacakmış" gibi mesajlar verdi.

Başbakan Erdoğan, kampın kapanış konuşmasını 6 ay sonra yapılacak 13'ncü İstişare Toplantısı'na randevu vererek bitirdi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Asya Termal Otel'de yapılan 12'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonunda bir konuşma yaptı.

Toplantıda iç ve dış gelişmeleri ele aldıklarını belirten Erdoğan, bu seferki istişare toplantılarının Türkiye'nin içinden geçilen süreç sebebiyle daha anlamlı ve daha duygusal bir atmosferde geçtiğini söyledi.

"Ferhat gibi dağları delerek buralara geldik. Buradan geriye gidiş olmayacaktır" diyen Başbakan Erdoğan, "Herkes huzur ve güven içinde olsun, herkes müsterih olsun. Türkiye'nin meselelerine bütün dikkatimizle sahip çıkmaya, çözüm üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"Bu toplantı bize gösterdi ki AK Parti çatısı altında toplananlar kendi menfaatlerinin peşinde değil, milletin hizmetinin peşinde koşan idealist insanlardır" diyen Erdoğan, AK Parti'lilerin aksi yönde davranmasını bekleyenlerin mahcup olduğunu ve hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Erdoğan, "Sağduyudan uzaklaşacağımızı, hissi davranacağımızı düşünenler, yanıldılar, telaşa kapıldılar. Onlar, bizim ülke sevdasıyla kurduğumuz bu binayı, ilk sarsıntıda yıkılacak, temelsiz bir yapı zannediyorlardı. Gördüler ki bu binanın temelinde, millet vardır, memleket vardır, Türkiye vardır. Bu hareketin harcında sevgi vardır, azim vardır, kararlılık vardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Buradan onlara diyorum ki boşuna uğraşmayın. Temelinde millet olan bina asla sarsılmaz. Hepimiz için zorlukları olan bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu sürecin başından bugüne kadar gösterdiğiniz dirayetli, sağlam, sabırlı ve kararlı duruş için hepinize teşekkür ediyorum, AK Parti mensubiyeti taşıyan insanların sadece aynı çatı altında siyaset yapan insanlar olmadığını, bunun yanında aynı ideallere inanan, aynı sevdayı yüreklerinde taşıyan nimeti de külfeti de beraberce yaşayan gönüldaşlar olduğunu da gösterdiniz" diye konuştu.

Türk milletinin siyaseti yeniden meselelerin çözüm adresi olarak görmeye başladığını ifade eden Erdoğan, halkın siyasete itibarını iade ettiyse bunun herkesten ziyade AKP'nin esiri olduğunu söyledi.

"Bu ülkenin sahipsiz olmadığını siz gösterdiniz" diyen Erdoğan, milletvekillerinı halktan aldıkları her oyun hakkını vermeye çağırdı.

Erdoğan, "Bu milletin hayır duasını alıyorsunuz, almaya devam edelim. inanıyorum ki daha çok uzun yıllar bu milletin umudu olmaya devam edeceğiz. Sizler millete hizmet etmek, bu ülkeyi aydınlık ufuklara taşımak için gereken her meziyete evvel Allah fazlasıyla sahipsiniz. Sizler bu ülkenin mutlu ve müreffeh geleceğinin mimarlarısınız" dedi.

"Basit senaryolar raftan indiriliyor"

"Bu zamana kadar milleti bir şekilde daima dışlamış, demokrasiyi eğip bükerek, iktidarı kendi elinde tutmanın yolunu bulmuş olanlar, bugün bu devranın değişmesinden, düzenlerinin bozulmasından muzdariptir" diyen Erdoğan, "Onlar Türkiye'nin büyümesini, dünyaya açılmasını, aydınlık ve müreffeh bir dünya ülkesi haline gelmesini, kendi çıkarlarına uygun bulmazlar. Niçin bunu istemezler? Çünkü böyle gelişmiş bir Türkiye'yi korkularla, vehimlerle, karanlık senaryolarla ellerinde tutma şansları yoktur" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin bir atılım gerçekleştirmenin eşiğine gelmesi ve toparlanma durumu gösterdiği zaman basit senaryoların mutlaka raftan indiğini kaydetti.

Türkiye'nin, muasır medeniyetler hedefine koştuğunu, bu koşunun engellenemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Geçen 6 yıla yakın zaman, bunun ispatıdır. Bu ülkenin huzur ve istikrarına zarar verecek her hareketten, her davranıştan herkesin özenle sakınması gerekiyor" dedi.

"Bu ülkeye tek bir çivi çakmadan, bu milletin hafızasında tek bir eser bırakmadan siyaset sahnesinde 40 yıl yer işgal edenler, her gün gelişen, büyüyen, değişen bir Türkiye'de kendilerine rol bulabilirler mi?" diye soran Erdoğan, "Bulamazlar. Bütün meselelerinin, siyasetin çözüm üretmesi ve demokrasinin işlemesiyle çözülmekte olduğunu gören insanlarımız, bu kifayetsizlere yer verir mi? Vermez. Peki hal böyle iken o kifayetsizler 40 yıllık bozuk düzenin bozulmasını ister mi? İstemezler" diye konuştu.

Türkiye'nin artık değişim rotasına girdiğini belirten Erdoğan, bu yolda geriye dönüşün olmayacağını ve bu milletin değişimine, gelişimine ayak uyduramayanların ise bu sahneden tek tek silinip gideceğini söyledi.

Erdoğan, "Allah ömür verirse, milletin hızına yetişemeyenlerin, demokrasiye ve millet iradesine saygısı olmayanların, milletin hedef ve beklentilerine sağır kalmakta ısrar edenlerin yine millet eliyle tedavülden kaldırıldığını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"Maksuda er ya da geç ulaşacağız"

Değişik ülkelerden gelen siyasilerin kendilerine, örgütlenmelerini ve çalışma yöntemlerini sorduklarını anlatan Erdoğan, siyasette katılımcılığın gereği olarak, bütün milleti siyasette seferber eden bir anlayışın temsilcileri olduklarını söyledi.

Erdoğan, "Farkımız burada, onun için bu millet, bu medeniyet, çağdaşlaşma yolculuğunu er ya da geç tamama erdirecektir. Bu millet, bu bayrağı yere düşürmeyecektir. 'Beraber yürüdük bu yollarda' derken bunu anlatıyoruz. Bu şarkı burada bitmez' derken bunu söylüyoruz. Çünkü bu şarkı, Ahmet'in Mehmet'in şarkısı değil, bu şarkı milletin şarkısıdır. Bu şarkı Türkiye'nin şarkısıdır. Bundan dolayı biz yere sağlam basıyoruz. Milletimiz bize inanıyor, güveniyor ve onun için hedefe, maksuda er ya da geç ulaşacağız" dedi.

Ali Babacan sözlerine açıklık getirdi

Kampta, Dışişleri Bakanı Ali Babacan kamuoyunda tartışılan sözlerine açıklık getirdi. Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasında, "Müslümanların da sorunları var" diyen Babacan, Müslümanların durumuyla ilgili tespiti, İtalyan parlamenterlerin yaptığını, kendisinin de bu görüşlere katıldığını belirtti.

Bakan Babacan, "Ülkemi şikayet eden bir konumda olmadım, olmam da" diye konuştu.

AKP hakkındaki kapatma davasına da değinen Babacan, Avrupalıların konuyla ilgili açıklamalarının yargıya müdahale gibi algılanmaması gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, kamptaki görüşmelerde piyasaların durumunu değerlendirdi.

Bakan Unakıtan, piyasalardaki daralmayı AK Parti hakkında açılan kapatma davasının oluşturduğu belirsizliğe bağladı.

Bakan Unakıtan ve Hazineden Sorumlu Bakan Mehmet Şimşek, doğalgaz zammının gerekli olduğunu belirtti. Zammın, tüketimi kontrol altında tutacağını savundu.

...
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 23:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?