17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Babacan: Türkiye ekonomik şoklara karşı korunaklı

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin artık ekonomik şoklara karşı çok daha korunaklı olduğunu belirterek, Kıbrıs, Avrupa Birliği (AB) gibi konularda en kötü senaryolar söz konusu olsa bile ekonomide genel gidişatı değiştirmeyeceğini söyledi.

Babacan, "Ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin önü açık. Kıbrıs, Avrupa Birliği üyeliği gibi konularda arka arkaya en kötü senaryolar bile olsa, ki ben umutluyum, genel gidişatı değiştirmez. Bizim ekonomik programımız, AB konusunda ne olursa olsun kararlılıkla devam edecek. Aralık'ta AB'den tarih alsak da almasak da bakış açımız aynı olacak" diye konuştu.

ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırmasının ekonomiye etkisini değerlendiren Babacan, Türkiye'nin dış borçlanmaya bağımlılığının, dış borçlanmanın genel borç dinamiklerine etkisinin daha az olduğuna işaret etti. Babacan, "FED'in faiz artırımının borç dinamiklerine büyük etkisi olacağına inanmıyorum. Bunu daha önce de söyledim. Gazeteler, (etkilemez) dediğimi yazmış. Ben (hiç etkilenmez) demedim. Ama etkisi büyük olmaz" dedi.
WASHİNGTON - AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 10:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?