18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Babasının elinden ölüme kaydı

Babasıyla tüpsüz dalış yapan Serhat, yüzeye çıkarken bayıldı. Liseli genç, paletinden tutan babasının elinden kayınca suya gömüldü...

İzmir, hayatının baharında yaşama gözlerini yuman liseli Serhat Odabaşıoğlu için ağlıyor.NATO'dan emekli baba Yusuf Odabaşıoğlu, oğlu Serhat Odabaşıoğlu'yla birlikte Yoncaköy Mevkii'ne giderek tüpsüz dalış yaparak zıpkınla balık avlamak istedi.

Çocukluğundan beri denize olan tutkusuyla tanınan liseli Serhat son dalışında, su yüzeyine çıkmak isterken, babasının gözleri önünde titreyerek aşağı doğru alçalmaya başladı. Oğlunun fenalaştığını gören baba ise Serhat'ın paletlerinden tutmak istemesine rağmen başarılı olamadı.

Haykırışları duyan çevredeki balıkçı tekneleri de hemen yardıma koştu. Kendisi de baygınlık geçiren baba, güçlükle tekneye alınırken, liseli gencin cesedi uzun süren aramalar sonucu bulundu. Denizde boğularak ölen Serhat'ın sığ su bayılması geçirerek yaşamını yitirdiği belirlendi.

Sığ su bayılması nedir?

Oksijen açlığı çeken akciğerler yüzeye yaklaştıkça daha da hızlı genişler. Bunun sonucunda ani bir oksijen yetersizliği doğar. Ve dalgıç ne olduğunu anlamadan bayılır.

...
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?