18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bağdat’a havan topu saldırısı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, bir polis karakolu yakınlarına birçok havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı bildirildi.


Hastane kaynaklarının verdikleri bilgiye göre, kentin işlek Raşid caddesindeki saldırıda ölenler arasında iki çocuk bulunuyor.

Irak yetkilileri, daha önce patlamaya bomba yüklü bir aracın yol açtığını söylemişler, ardından patlamanın havan topu mermisinden kaynaklandığını açıklamışlardı.

Patlamanın etkisiyle bir binada yangın çıkarken 7 araç hasar gördü. Bir berber dükkanının önündeki patlamada ölenlerin üçünün cesetlerinin tanınmayacak şekilde yandığı belirtildi.

Irak’ta 2005 seçimlerine giden yolun ilk kilometre taşı olarak gösterilen Ulusal Konferans’ın önceki gün başlamasından bu yana Bağdat şiddetli patlamalara sahne oluyor.

BAĞDAT’TA CAMİ YAKINLARINA 2 HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ 


Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Dicle nehri kıyısındaki bir caminin yakınlarına bu sabah 2 havan mermisinin düştüğü bildirildi. Irak polisi, Dicle nehrinin batı yakasından ateşlenen havan mermilerinin Haydar Han Camii’nin arkasına düştüğünü, mermilerden birinin bir araca isabet ettiğini belirtti.

AFP muhabiri, polisin havan mermilerinin düştüğü yeri kapattığını, yoğun bir dumanın yükseldiğini, ambulansların ve yangın söndürme ekiplerinin olay yerine geldiğini bildirdi.

İTALYAN ASKERLERİNE ATEŞ AÇILDI: 3 YARALI

Irak’ın güneyindeki Nasıriye kentinde, devriye gezen İtalyan askerlerine ateş açılması sonucu askerlerden 3’ünün yaralandığı bildirildi.

İtalyan ANSA ajansı, 3 İtalyan askerin, içinde bulundukları zırhlı aracın RPG (roketle atılan el bombası) ile vurulmasının ardından devrilmesi sonucu yaralandığını duyurdu.

Nasıriye’deki İtalyan askeri sözcü, devriyeye açılan ateşin ardından çıkan çatışmadan sonra kentte durumun sakin olduğunu açıkladı. Çatışmaya ilişkin başka ayrıntı verilmedi.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:54:13
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 18:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?