17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bağdat'ta çifte saldırı: 41 ölü, 131 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bu sabah bir asker toplama merkezine düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısının 35’e yükseldiği bildirildi.

Irak Sağlık Bakanlığı sözcüsü, saldırıda 119 kişinin de yaralandığını belirterek, "Ölü sayısı giderek artıyor" dedi.

Iraklı sivil savunma yetkilisi Albay Sümbül Muhammed, saldırıda 127 yaralı olduğunu söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ı bu sabah kana bulayan eylemi yapan intihar komandosunun, bomba yüklü aracın direksiyonuna bağlı olduğu iddia edildi.

Iraklı Binbaşı Halit Cemal, AFP muhabirine, ’’Elleri direksiyona bağlı bir intihar eylemcisi yapmış bunu’’ dedi.

AFP muhabiri, çeşitli hastanelerin yetkililerine dayanarak verdiği haberde, bomba yüklü araçla asker kayıt merkezinin önünde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 35’e yükseldiğini bildirdi. Üç hastaneye sevk edilen yaralıların sayısının da 127 olduğu kaydedildi.

BOMBACI DİREKSİYONA BAĞLANMIŞ

Irak’ın başkenti Bağdat’ı bu sabah kana bulayan eylemi yapan intihar komandosunun, bomba yüklü aracın direksiyonuna bağlı olduğu iddia edildi.

Iraklı Binbaşı Halit Cemal, AFP muhabirine, ’’Elleri direksiyona bağlı bir intihar eylemcisi yapmış bunu’’ dedi.

Iraklı komutan, 35 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlama bölgesinde yaptığı açıklamada, ’’Elleri direksiyona bağlı kamikaze, patlayıcı yüklü aracı burada kuyrukta bekleyenlerin üzerine sürmüş’’ dedi.

STRAW’DAN TEPKİ

Saldırıya ilk tepkiyi gösteren İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, intihar saldırısını kınadığını açıkladı.

Straw, bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının doğrudan Irak halkına yapıldığını ve iktidarın bu ay sonunda Iraklılara devredilmesini engellemeyi amaçladığını söyledi.

Straw, "Teröristler işgale karşı olduğunu söyleyerek terör hareketlerini haklı kılmaya çalışıyor. İşgal 12 gün sonra sona eriyor. Teröristler şimdi iktidarın Irak halkına verilmesini durdurmayı istiyor" dedi.

Straw, saldırıların Irak halkını ve kendilerini yıldıramayacağını, Irak’ta iktidarın Iraklılara devredileceğini, Iraklıların kendi hayatlarını kendilerinin kontrol edeceğini söyledi.

Bu sabah saldırıya hedef olan merkez, 11 Şubat’ta da benzer saldırıya uğramış, patlayan bomba 47 Iraklının hayatına mal olmuştu.

Arap televizyonları, patlamanın bir Amerikan askeri üssünün bulunduğu Mutenna Havaalanı’nda meydana geldiğini duyurdular.

Irak’taki Amerikan ordusundan patlamayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, görgü tanıkları patlamanın olduğu yerden cankurtaran sirenlerinin duyulduğunu söylediler.

BİR SALDIRI DAHA

Bağdat - Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyinde, bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 6 Iraklı sivil savunma korumasının öldüğü bildirildi.

Amerikan ordu sözcülüğü, patlamanın, başkentin kuzeyindeki Yethrib’de, kent meclis bürolarının bulunduğu binanın dışında meydana geldiğini kaydetti.

Sözcülük, patlamada 4 Iraklının da yaralandığını belirtti.
BAĞDAT - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 18:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?