23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bağdat’ta emniyet yetkilisine suikast

Bağdat Emniyet Müdür Yardımcısı, kentin güneyindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Amir Ali Nayef’le birlikte polis olan oğlu Halid Amer de öldü.

Irak’ta 30 Ocak’ta yapılacak seçimler yaklaştıkça şiddet olaylarında da artış gözleniyor. Bu, bir haftadan kısa süre içinde üst düzey yetkililere düzenlenen ikinci saldırı. Geçen hafta da Bağdat Valisi Ali el-Haydari düzenlenen suikastle öldürülmüştü.

Alınan bilgiye göre Tuğgeneral Amir Ali Nayef ve oğlu, başkentin Dora bölgesindeki evlerinden çıktıklarında silahlı kişilerin açtığı ateş sonucunda olay yerinde öldü.

Tuğgeneral Amir Ali Nayef’e düzenlenen suikastten çok kısa süre önce bir intihar saldırganı Bağdat’ta bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda üç polisin ölümüne, bazı kişilerin de yaralanmasına neden oldu.

BBC Bağdat muhabiri Jim Muir, Tuğgeneral Nayef’in öldürülmesini ve karakola düzenlenen saldırıyı 30 Ocak seçimlerinde güvenliği sağlamakla görevli olan Irak güçlerine vurulan önemli bir darbe olarak niteliyor.

Seçimlerin güvenliğini sağlamak ve olası saldırıları engellemek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri ordusu da bölgeye ek birlikler sevkediyor.

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 11:00:19
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 11:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?