24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bağdat'ta kanlı pazar: 23 ölü var!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen eşzamanlı iki saldırıda en az 23 kişinin öldüğü açıklandı.

Iraklı yetkililere göre, başkentin kuzeyinde yer alan El-Bunuk semtindeki ilk patlamayı, kentin kuzeyindeki Mansur mahallesinde meydana gelen ikinci bir patlama izledi.

AFP haber ajansı, polis ve içişleri bakanlığı yetkililerine dayanarak saldırılarda en az 100 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Mansur'daki patlama bir cep telefonu şirketinin önünde meydana geldi. Ama hedefin burası olup olmadığı belli değil. Patlamanın meydana geldiği yerin yakınlarında bazı ünlü lokantalar ve bir kontrol noktası da var.

HEDEF ASKER ve POLİS

Irak'ta saldırıların son aylarda artmaya başladığı gözleniyor. Bu saldırılarda daha çok Irak askerleri ve polisi hedef alnıyor.

Hükümet tarafından açıklanan verilere göre, Temmuz ve Ağustos, 2008'den bu yana saldırıların en yoğun olduğu aylar olarak kayıtlara geçti.

Mart ayında yapılan seçimlerin ardından ülkede hala hükümet kurulabilmiş değil. Gözlemciler, iktidar boşluğunun şiddeti daha artırabileceğine dikkat çekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri, geçen ay Irak'taki muharip birliklerini tamamen çekmişti. Ülkede kalan 50 bine yakın askerin Irak ordusuna destek vereceği söyleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 14:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdul IP: 85.104.74.xxx Tarih : 19.09.2010 16:42:15

Saddamın gününde bu durumdan iyiydi amerikaya müslümanlar destek çıkmasa amerika buralara gelip hem kendi hem müslümanı müslümana kimse saldırtamazdı yazık her gün aynı haberler