19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bağdat'ta pazaryerinde patlama: 6 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta kalabalık bir pazaryerinde meydana gelen patlamada, 2'si polis, 2'si çocuk olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, TSİ 07.30'da Bağdat'ın Bayaa semtindeki İşrin Caddesi üzerindeki bir pazarlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti. hayatını kaybedenler arasında 2 çocuk ve 2 polisin de bulunduğu öğrenildi. Olayda 13 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.
İHA'ya açıklamada bulunan olay yeri yakınlarındaki bir çayevi sahibi Mekki Abdullah, dün akşam olay yerine bırakılan boş bir muz kutusunun dikkatini çektiğini ifade etti. Şüpheli kutu hakkında polise haber verdiğini kaydeden Abdullah, ihbarının polis tarafından dikkate alınmadığını kutunun bir gün süreyle aynı yerde kaldığını belirtti. Abdullah, polise bu sabah ikinci kez ihbarda bulunduğunu, polislerin olay yerine geldiği sırada kutunun patladığını ifade etti. Patlama nedeniyle olay yerinde bulunan 2 polisin hayatını kaybettiklerini bildiren Abdullah, ABD'lileri terör olaylarına karşı önlem almamakla suçladı.
Olayla ilgi tahkikatın sürdüğü kaydedildi.
BİLGİN ŞAŞMAZ - BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 16:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?