18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bağdat'ta polis merkezlerine bombalı saldırılar: 6 ölü, 17 yaralı!

Irak’ın başşehri Bağdat’ta iki ayrı polis merkezine bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenledi. Olaylarda 6 polis ölürken toplam 17 kişi yaralandı.

İlk saldırı Hüseyniye bölgesinde bomba yüklü Toyota Land Cruiser marka bir cip ile saat 8.15 sıralarında düzenlendi. Aracın geldiğini gören bir polis, ateş ederek şoförü etkisiz hale getirdi ancak şoför aracı infilak ettirdi. Olayda 6 polis yaşamını yitirirken, 12’si polis, 3’ü sivil toplam 15 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluşurken çevredeki bina ve araçlar hasar gördü.

Olay yerine gelen vatandaşlar, yaşamını yitiren bir polisin cesedini tekbirlerle bir minibüse koyarak defin için memleketine gönderdiler ve havaya ateş açtılar.

İkinci saldırı yine Bağdat’ın El-Ameriye bölgesindeki polis merkezine sabah saat 9.30 sıralarında gerçekleştirildi. Polis merkezi önüne 2 adet Toyota Land Cruiser marka ciple gelen iki kişi, bir aracı park edip diğeri ile uzaklaşırken, diğer aracı patlattılar. Polis merkezinden 2 kişi yaralanırken ölen olmadı. Saldırı sonrası Amerikalı askerler olay yerini kordon altına aldılar.

BAĞDAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 13:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?