18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bağdat'ta Sharaton Oteli vuruldu!

Irak’ın başkenti Bağdat, Noel sabahı şiddetli patlamalarla sarsıldı. Aralarında Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiği’nin de bulunduğu büyükelçiliklere ve Sheraton Oteli’ne saldırılar düzenlendi.

1. Zırhlı Tümeni’nden Binbaşı John Frisbie yaptığı açıklamada, isyancıların kent merkezinde roket ve havan saldırıları düzenlediğini belirtti.

Bağdat’ın merkezinde dün gece düzenlenen operasyonlarda, yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu bir ABD askeri öldü.

Saldırılar ise Dicle Nehri’nin batı ve doğu kıyılarında Sheraton Oteli ile büyükelçiliklerde meydana geldi. Karrada bölgesindeki Alman Büyükelçiliği’ne düzenlenen roket saldırısında, binanın ilk katı vuruldu. Binanın camları kırılırken küçük çaplı bir yangın çıktı.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği de yerel saatle 06.00’da hedef alındı. El Veziriye semtinde bulunan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne, yakındaki İngiliz askeri mezarlığından 2 adet roket atıldı. Saldırıda, roketlerden biri binanın batı cephesine isabet etti. Diğeri ise elçilik lojmanlarının bulunduğu caddeye düştü.

Roketlerin Rus yapımı Katyuşa tipi olduğu bildirildi. Olayda can kaybı olmadığı kaydedildi.

Noel arifesinde ise TSİ 17.15’te İran Büyükelçiliği’ne roket saldırısı düzenlendi. Büyükelçiliğin önündeki beton bariyer, patlamalar sonucu yıkıldı.

Sheraton Oteli’ne de çarşamba gecesi ve bu sabah saldırılar düzenlendi. Otelin 8’inci katı, patlamanın etkisiyle hasar gördü ve binanın içi cam kırıklarıyla doldu.

BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 11:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?