19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bağdat'ta Talabani'nin merkezine intihar saldırısı: 25 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamanın Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) binasında olduğu ve ölü sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

Olay yerinde bulunan polis görevlisi Settar Cabbar, en az 25 kişinin öldüğünü, 20'den fazla yaralı olduğunu söyledi.

ABD liderliğindeki koalisyon yönetiminin merkezi "yeşil bölge" ile Dışişleri Bakanlığı'na yakın olan IKYB bürosunun girişinde patlamanın şiddetiyle büyük bir çukur oluştuğu belirtiliyor.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) binası önünde meydana gelen patlamanın intihar saldırısı olduğu bildirildi.

IKYB'den bir güvenlik görevlisi, bina önünde patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az 3 korumanın öldüğünü belirtti.

Görevli, binada partinin 30. kuruluş yıldönümü törenlerinin düzenlendiğini, patlamanın bu törene katılanların dışarı çıkışı sırasında meydana geldiğini açıkladı. Hüseyin Maik adlı parti sözcüsü de, binada yabancı uyruklu kimse bulunmadığını kaydetti.

Bir görgü tanığı, IKYB binasındaki korumaların patlamanın ardından ateş açtıklarını, yoldan geçen bazı kişilerin öldüğünü söyledi.

IKYB binası önündeki patlama, ABD önderliğindeki koalisyon yönetiminin karargahının bulunduğu "yeşil bölge" ile Dışişleri Bakanlığı'nın yakınlarında meydana geldi.

Reuters ajansının olay yerinde bulunan polis görevlisi Settar Cabbar'a dayandırdığı haberinde, en az 25 kişinin öldüğü, 20'den fazla yaralı olduğu bildirildi.

Patlama olduğu zaman, Irak'ta 30 Haziran'da görevi devralacak yeni Irak kabinesi ve devlet başkanı ile ilgili görüşmeler ve açıklamalar yapılıyordu.
BAĞDAT - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2004 Salı 17:32:22
Güncelleme :4 Haziran 2004 Cuma 03:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?