18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bağdat'ta yine intihar saldırısı: 47 ölü

 Bağdat'ın güneydoğusunda Yeni Irak Ordusu için asker kayıtlarının yapıldığı merkeze, bu sabah yapılan intihar saldırısında en az 47 kişi öldü.
Bağdat'ta son 24 saat içinde meydana gelen 2 intihar saldırısında 100'den fazla kişi öldü, en az 76 kişi de yaralandı. Asker ve polis gücü için kayıtların yapıldığı sırada yapılan saldırılarda, ölenlerin büyük çoğunluğunun Iraklılar olduğu kaydedildi.
İki saldırıyı da üstlenen olmadı. Patlama bölgesinde ceset ve enkaz parçaları etrafa yayılırken, civardaki araçların da yandığı görüldü.
Kerame Hastanesi'nin müdürü Ahmet Salih, hastanelerinde 6 ceset ve 31 yaralı bulunduğunu söyledi. Ölen ya da yaralananların çoğunun Yermük Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.
Patlama sırasında babasıyla birlikte olay yerinden geçmekte olan 7 yaşlarındaki bir çocuk, aniden bir patlama meydana geldiğini ve babasının yaralandığını söyledi. Hastanedeki yaralılardan biri de saldırının yapıldığı binada memur olduğunu, aracın infilak ettiğini, ne olduğunu anlayamadığını ve kendisini hastanede bulduğunu söyledi.
ERSAN KARAOĞLU- BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 13:47:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 00:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?