19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Baharı beklerken kış döndü

Yıllardır mayıs ayında kar görmediklerini dile getirenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sivas’ta uzun süredir aralıklarla etkili olan yağmur, bugün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kent, kar yağışı nedeni ile sabah beyaz bir örtüyle kaplandı. Kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle şaşkınlık yaşandı. 50 yaş üzerindeki Sivaslılar, kentte yıllardan beri bu mevsimde kar yağışı görmediklerini dile getirdi.

Bazı yerlerde kar kalınlığı 3 santime ulaşırken belediye ekipleri de sabah saatlerinden itibaren kaldırımlarda kar temizliği yaptı. Mayıs ortasında gelen kar yağışı özellikle çiçeklere zarar verirken bunu fırsata çevirenler ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sabah otomobillerini çalıştıranlar da önce araç üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. Kar yağışı nedeni ile kentte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının görüldüğü sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfır derece civarında ölçüldü. Kentteki soğuk havanın etkisini birkaç gün daha sürdüreceği açıklandı.

...
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bedir çayı 43 IP: 85.105.176.xxx Tarih : 7.05.2011 13:05:27

7 Mayısta kar,Çok şaşırtıcı gibi ifadelerle verilmiş.!966-67 yıllarında Kütahya şehir merkezine 15 mayıs günü kar yağdı(10 cm)  Spor bayramı Hareketleri provası KAR üstünde yapılmıştı.  1958 mayıs sonların da Çavdarhisar ilçe merkezine Kar yağdı.....!950 il yıllarda Erzurum Şehir merkezine Ağustos ayında kar yağdığını duydum.  15 sene önce Nisan sonunda,Saklıkentte kayak ,Kemerde denize girdim.Hülasa bunlar olağan,şaşırtıcı değil.saygılar.