17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bahçeli: Kabadayılık yaparak ülkeyi felekate sürüklemeyin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kabadayılıkla, argo kelimeleri kullanarak, ’şunu şöyle yapmazsanız ümüğünüzü sıkarım’ gibi tehditlerle Türkiye’yi kimse felakete sürüklememelidir" dedi.

Bahçeli, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in İstanbul’dan belediye başkan aday adayı olmasının ise kendilerini memnun edeceğini söyledi.
Bazı açılışlara katılmak üzere Afyon’a gelen Bahçeli, Sandıklı İlçesi’nde partililere hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştirdi. "Cenab-ı Allah’ın lütfu ile AK Parti’ye 368 milletvekili desteği ile iktidar nasip olmuştur" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bugünkü iktidarın uygulamalarına baktığımızda Türkiye bir kavşağa ve yol ayrımına doğru sürüklenmektedir. Kıbrıs sorunu, uyum paketleri adı altında Türkiye’nin bölünmesine kadar varan teslimiyetçi ve tavizci politikalarla, Irakta’ki son gelişmelerle, kukla bir devletin kurulmaya çalışıldığı bir dönemde mahalli idareler seçimi yapılmaktadır. Bu seçimlerde AK Parti yönetimi, kendisine çeki düzen vermek için milletçe uyarılmalıdır. Kabadayılıkla, argo kelimeleri kullanarak, ’şunu şöyle yapmazsanız ümüğünüzü sıkarım’ gibi tehditlerle Türkiye’yi kimse felakete sürüklememelidir" dedi.

AK Parti’nin halen zafer sarhoşluğu içerisinde olduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Herşeyi en iyi ben bilirim ve yaparım iddiasıyla yola çıkan ve nereye gittiği meçhul bir iktidarın önünü kesmek, kendileri açısından da mümkün olmayacaktır. Böyle bir dönemde AK Parti’ye, ’Kendinize çeki düzen verin, aklınızı başını alın, Türkiye’nin değerlerini tahrip etmeden, kırmızı çizgileri yok etmeden yolunuzda gitmelisiniz’ ikazı yapılmalıdır".
Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için geçen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili olarak da Bahçeli, "Fatih Terim çok değerli bir şahsiyettir. Türk milletine ve devletine spor alanında büyük hizmetler sunmuş bir kişidir. Yüksek tecrübeye sahiptir. Çok büyük toplum sevgisine sahip olan bir insandır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde böyle bir görev üstlenmeyi düşünürse, bizi memnun etmiş, şeref vermiş olur" diye konuştu.

Bahçeli, sözde Ermeni soykırımını anlatan Ararat filmiyle ilgili soruyu ise yanıtsız bırakarak, açıklamayı İstanbul’da yapacağını ifade etti.

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?