24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bahçeli o günü iple çekiyor!‎

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda hükümete yüklendi: AKP’ye haddini bildirmek ve yapılanları misliyle ödetmek için sabırsızlık içindeyiz. Bahçeli füze kalkanı konusunda da 'İran değilse, hedef Afganistan mıdır, Hindistan mıdır?' diye konuştu.

8 yıllık AK Parti iktidarından hesap soracaklarını belirten Bahçeli, "AKP’nin 8. yılı dolmuştur. 8 yıl çok uzun bir süredir. Bu süre sorunların çözülmesi için elverişli bir zamandır. Ancak hükümet bunu başaramamıştır." diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti’nin görevini layığıyla yerine getiremediğini savunarak, sözlerine şöyle devam etti: "Seçimlerin öncesi ve sonrasında sağduyulu bir Türkiye olacağını iddia etmesine rağmen bu gerçekleşmemiştir. Hükümet her alandaki başarısızlığını halka ödetmiştir. AKP ile geçen seneler milletimizi umutsuzluğa sürüklemiştir. Kurumlar kavgalı ve gerilimli, halk mutsuz bir hale gelmiştir. Türkiye’nin AKP ile deyimi yerindeyse çivisi çıkmıştır. İddialarıyla yaptıkları arasında çelişki olan iktidar gerçekleri saklamıştır. Milletimizin hiç şahit olmadığı rezilliklere maruz kalmıştır. Milletimiz bu iktidarla otuz altıya bölünmüştür. Ne yaparsa yapsınlar, nereye kaçarsa kaçsınlar, AKP iktidarının hesaba çekileceği gün yakındır."

Bahçeli, MHP olarak AK Parti zihniyetinden gereken hesabı sormak için uygun zamanı beklediklerini kaydetti. AKP’ye haddini bildirmek ve yapılanları misliyle ödetmek için sabırsızlık içindeyiz." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP’ye ve diğer partilere oy vermiş vatandaşlarımızı da yanımıza alıp, tam bir güçbirliği içerisinde hıyanete izin vermeyeceğiz."

FÜZE KALKANI

Bahçeli, NATO Zirvesi ve füze kalkanı konularıyla ilgili olarak da şunları kaydetti...

'Son günlerin en önemli gündem maddeleri arasında NATO zirvesi ilk sırada yer alıyor. AKP çevrelerinde zafer kazanılmış gibi gösteriliyor. NATO toplantısından sonra sanki Türkiye'nin dediklerinin olduğu izlenimi verilmeye çalışılmıştır.

Geçmişteki sözleriyle çelişen bir görüntü çizen Gül, israrla kendisinin NATO toplantısına gittiğini AB toplantısına gitmediğini söylemiştir. Ne var ki sayın Cumhurbaşkanı'nın başbakanlık yaptığı dönemdeki NATO zirvesinde ,'NATO ve AB'nin rollerinin uyumlu olması gerektiğini söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı o günlerde, ortak politikalar takip edilmesi gerektiği kaydedilmiştir. Bu durum dış politikada bir sapmanın varlığını ortaya koymaktadır.

PAZARLIK İMAJI VERİLMEYE ÇALIŞILDI

Füze kalkanı olarak bilinen tartışmalarda AKP tarafından ortaya konulan görüşlerin NATO'Da değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Başbakan Erdoğan zirve öncesi bazı ön şartlar koymuştu. Erdoğan biz de düğmeye basan taraf olmak istiyoruz sözleri akıllardadır. Türkiye'nin 3 şartını açıklayarak adeta kıran kırana bir pazarlık yapılmışcasına bir izlenim yaratmıştır.

Türk milletinin aklı ve idrakiyle alay edercesine hiçbir komşumuzu tehdit ve hedef tanımlaması içinde göremeyiz diyen Başbakan Erdoğan’a buradan sormak isterim ki:

Siyasi hesaplarla kendinizin gitmeye cesaret edemediği Lizbon zirvesinde Cumhurbaşkanı tarafından onay verilen füze savunma sistemi İran’a karşı değilse, hangi potansiyel tehdit kaynağı ülkeye karşıdır?

Tehdit kaynağı İran değilse Senegal midir, Küba mıdır, yoksa Rusya mıdır?

Türkiye NATO ittifakının Doğu’daki kanat ülkesidir.

HEDEF BELLİ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ

Füze Savunma Sistemi’nin operasyonel unsurları Türkiye’ye konuşlandırılacağına göre, coğrafi bakımdan bu düzenlemeler İran dışında hangi ülkeyi hedef alacaktır?

İran değilse, hedef Afganistan mıdır, Hindistan mıdır?

Bu soruların cevabı açıktır, Başbakan’ın bu konuda tevil ve takiye yapması artık mümkün değildir.

Başbakan Erdoğan ve Lizbon senaryosunda rol paylaştığı Cumhurbaşkanı Gül zirve öncesi sanal ve sözde itirazlarını Türk kamuoyunda tartıştırarak, NATO içinde onay verdikleri kararları maskelemek, bu konudaki gerçek niyetlerini gizlemek yoluna gitmişlerdir.

Gerçekler gün gibi ortadadır.

Ve füze kalkanının kurulacağı ülke Türkiye olarak belirlenmiş, adeta başta AB olmak üzere, NATO üyesi ülkelerin güvenliğini sağlamak için bütün riskler üstlenilmiştir.'
 

...
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 12:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa nas IP: 91.5.28.xxx Tarih : 23.11.2010 23:45:30

sayin bahceli millete dogrulari  konusuyor . akp hükümeti gercekleri  türk halkindan gizliyor birde massallah öyle bir yandas medya varki  sanki akp hükümeti basariyla ordan ayrilmis gibi yansitiyor gercekleri  milletten gizliyor