18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bahçeli'den Ağar'a 'Kıbrıs' ziyareti

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeten Kıbrıs politikasına karşı destek istemek için ziyaret ettiği DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan "Biraz daha bekleyelim' yanıtını aldı.
Bahçeli, hükümetin Kıbrıs politikasına karşı tavır geliştirmek için diğer siyasi partilere yaptığı ziyaretlerine devam ediyor. Sırasıyla DSP, SP, ANAP ve CHP'yi ziyaret ederek destek isteyen Bahçeli bugün de DYP'yi ziyaret etti. Bahçeli ve MHP'li kurmaylar saat 11.00'de geldiği DYP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Mehmet Ağar ve DYP'li kurmaylar ile yaklaşık yarım saat basına kapalı olarak görüştü. Daha sonra açıklamalarda bulunan Bahçeli ve Ağar hükümeti eleştirdiler. Bahçeli, bugüne kadar meselelerin çözümünde iktidar ile muhalefet arasında çok sağlıklı bir yaklaşım geliştirildiğini belirterek, "Ancak Kıbrısla ilgili olarak AK Parti yönetimi, AB, BM ve ABD yönetimi arasında üçlü bir görüşme gerçekleştiriliyor. Sadece diğer siyasi partilerin değil AK Parti'li milletvekillerinin dahi gelişmelerle ilgili bilgisi bulunmamaktadır" dedi. AK Parti'nin 'ver-kur' anlayışı ile hareket ettiğini ve teslimiyetçi bir tavır sergilediğini savunan Bahçeli, "Son gelişmeler son derece üzücüdür. Denktaş, kıskaç altına alınmıştır. Dentaş'a bir yol haritası sunularak teslimiyetçi hareket ettirilmektedir" diye konuştu. Meselenin çözümünde boş kalan yerlerin BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından doldurulmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Bahçeli, atılan adımların, sorunun adil bir şeklide çözümüne yönelik olmayıp daha çok 'enosise' yakın olduğunu savundu. Bahçeli, Annan Planı'nın oylanmasına ilişkin referandum için 'hayır' kampanyası başlatacaklarını da açıkladı. Bahçeli Ağar ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak, "Ben bu konudaki düşüncelerimizi açıkladım. Genel Başkan da bir süre daha beklememizi söyledi. Bunu saygıyla karşılıyorum" ifadesini kullandı.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın tüm gelişmelerden haberdar olduğunu ancak Türkiye'de bu durumun tersinin yaşandığını savundu. "Kıbrıs'a ilişkin gelişlemer millet dışında herkesle paylaşıldı" diyen Ağar, görüşmelerin ilk etabını sabırla beklediklerini belirtti. Ağar sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin tutumunu Newyork, Washington biliyor ama bir tek Türkiye bilmiyor. Dentaş'a söylenmesi gerekenler uçakta, yerde tüm dünyaya söyleniyor. Bununla da neyi amaçladıklarını bilmiyoruz". Ağar, ziyaretinden dolayı Bahçeli'ye teşekkür etti.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 15:36:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 16:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?