20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bahçeli'den Nevruz mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz’un yalnızca bir mevsim döngüsünün başlangıcı değil, Türk milleti için geleceği yeniden yorumlamanın, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak maddi ve manevi atılımın müjdesi olduğunu belirtti. Bahçeli, “Nevruz bu anlayışla kutlanmalı, onun ruhuna aykırı bir şekilde, gerginlik ve huzursuzluk aracı haline getirilmesine fırsat verilmemelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Balkanlar, Ortadoğu, Avrasya ve Orta Asya’yı kapsayan çok büyük bir coğrafyada milyonlarca soydaşımızın coşku ile kutladığı bir Nevruz Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruzö dedi.

Yakın tarih içinde yaşanan ağır kültürel erozyona ve yabancı kültürlerin yoğun tesirine rağmen, diline, değerlerine ve geleneklerine sahip çıkarak nesilden nesile aktarmayı başaran Türk milleti için Nevruz’un, sevinci ve kıvancı sınır ötesine de taşan gerçek ve köklü bir milli bayram günü olduğunu kaydeden Bahçeli mesajına şöyle devam etti:

“Anadolu’da yaşadığımız sosyo-kültürel değişim nedeniyle kültürel değerimizi ihmal ettiğimiz bir dönemde, daha yakından tanımaya başladığımız Türk Dünyasında, Nevruz’un nasıl bir heyecana, kaynaşmaya, mutluluğa dönüştüğünü görerek, bu kutlu güne yeniden sarılmamız ve anlamına nüfuz etmemiz hepimiz için sevindirici olmuştur.

...
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DUYUN IP: 88.230.27.xxx Tarih : 22.03.2008 07:58:23

allah aşkına bu adamı bu partinin başından alın Bu ülkede sayısız gerçek vatan severler var.Bu adam imralıdaki cani kadar tehlikeli