18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Bahçelievler Katliamının Mimarı' Haluk Kırcı Tahliye Edildi

İzmir'in Ödemiş İlçesi Cezaevi'nde hakkında Susurluk skandalıyla ilgili olarak "çete" ve "1978 Ankara Bahçelievler Katliamı" davalarından hükümlü bulunan Haluk Kırcı'nın tahliye edildiği bildirildi.

Hakkında açılan çok sayıda davadan tutuklanarak Eskişehir F tipi cezaevine gönderilen ve Aralık 2002 tarihinde Ödemiş Cezaevi'ne nakledilen Susurluk skandalı sanıklarından Haluk Kırcı, dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

1978 yılında Ankara Bahçelievler'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 öğrencinin telle boğularak öldürülmesi ve Susurluk çetesi suçlamasından açılan davalar sonucu mahkum olan Haluk Kırcı'yı, Yargıtay kurtardı.

Yargıtay 1. Dairesi, Adalet Bakanı'nın yazılı emri üzerine, 12 Eylül öncesi 12 kişiyi öldürmekten 12 kez idam cezasına çarptırılan Mustafa İzol adlı sanığı tahliye etmişti. Bu karar Bahçelievler katliamı sanığı Kırcı için de umut olmuştu. Kırcı'nın avukatı kararı gerekçe göstererek müvekkilinin tahliyesini istemişti.

Ödemiş Cezaevi'nden tahliye edilen Haluk Kırcı'nın jandarma tarafından Ödemiş Askerlik Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 16:53:53
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 12:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?