19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakan, rapor yerine türkü dinleyince...

TCDD Genel Müdürü Karaman’ın "Kimsenin keyfi için tren durdurmam" inadı onlarca cana mal oldu. Ulaştırma Bakanı Yıldırım da uyarılara kulak vermek yerine projeye türkü aradı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın, bilim adamlarının İstanbul - Ankara seyahatini beş saate düşüren hızlandırılmış trenlerle ilgili bilimsel uyarılarına kulak tıkamaları onlarca cana mal oldu.
Başbakan Erdoğan’ın 4 Haziran’da başlattığı "hızlandırılmış tren" seferleri konusunda bilim adamları sürekli uyarılarda bulundu. Son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaşım Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Aydın Erel, "Tren yoldan çıkabilir, bu seferler kalkmalı" uyarısında bulundu.

’180 bile yaparız’
Uyarıları ciddiye almayan Karaman ise "Kimsenin keyfi için tren durduramam. Hızlı trenin hiçbir tehlikesi yok" açıklaması yaptı. Karaman hattın güvenliğini de "Kullanılan vagon ve lokomotifler yola, yapılan hıza uygun. Yolu hem kış, hem yaz şartlarına uygun hale getirdik. Hızın, rayı bozması söz konusu bile değil. Ortalama sıcaklık göz önünde bulundurularak gerekli tedbir alındı" sözleriyle anlattı. TCDD’den yapılan resmi açıklamalarda da "Altyapının iyileştirildiği, üst yapının da 180 kilometre hıza bile dayanabileceği" duyuruldu.

Bakan türkü peşinde
Bakan Yıldırım da bilimsel uyarılara kulak vermek yerine proje için türkü arayışına başladı. Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen törende "Kara tren gecikir, belki hiç gelmez" türküsünü söyleyen sanatçı Özhan Eren’e seslenen Yıldırım şöyle konuştu:
"Kara Tren türküsü artık bir nostalji olarak trenlerde dinlenmeye devam edecek. Ancak bundan sonra yeni sloganımız; ’Hızlı tren gelir, hiç de geç kalmaz’ olacaktır. Sizden ricam, buna uygun bir beste ve güfte hazırlayarak, demiryollarımız için yeni bir türkü yapmanızdır." Tren, ilk seferini yaptığı 4 Haziran Cuma günü maksimum 150 kilometreye çıktı. Hızlı trene güven sayesinde yolcu sayısında yüzde 19 artış oldu.

Önce tabaklar gitti
Hızlandırılmış trenin alt yapısının uygun olmadığı ilk önce yemekli vagondaki tabakların kırılmasıyla anlaşıldı. Virajlara girişlerde sarsıntıdan tabaklar kırılınca yolcuların ürkmemesi için trenleri yavaşlatma kararı alındı. Makinistlere virajlara girmeden yavaşlama ve 13 dakikaya kadar gecikme yetkisi verildi.
Yetkililer ortalama 55 km hız yapan trenlerin bir anda 155 km hıza ulaşmasıyla ilgili "Sanki sollama yapıyor gibi araçları geçiyorlar. Makinistler de bundan keyif alıyor. Ancak, virajlarda sarsıntı olduğu için 15 - 20 dakikalık gecikme payı bıraktık. Makinistlere ’virajlara biraz yavaş girebilirsiniz’ dedik" diyordu.
Bu açıklamalara rağmen 26 Haziran’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı taşıyan Gazi treni, Eskişehir’e normal varış saati olan iki saatte geldi. Trenin gecikme payını kullanmadığı anlaşıldı.
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 15:13:01
Güncelleme :23 Temmuz 2004 Cuma 15:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?