19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakan: İstifa etmiyorum

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tavşancıl’daki tren kazasının ardından "İstifa edecek misiniz" şeklindeki bir soruyu, "Düşünmüyorum, uygun bulmuyorum" diye yanıtladı.

"İstifa edecek misiniz" şeklindeki bir soruya, "Düşünmüyorum, uygun bulmuyorum" diye yanıt veren Yıldırım, "Karayollarında yılda 5 bin kişi ölüyor, aldığım ilk izlenimlere göre kaza ışık ihlalinden. Ölenlerden 2’si demiryolu işçisi, ancak nerede çalıştıklarını, niçin burada bulunduklarını henüz bilmiyorum" dedi.

Bakan Yıldırım, ölü sayasının daha fazla olabileceği yönündeki ısrarlı sorular üzerine de "Tedavi gören yaralı sayısı 22, ancak birbirinden ayrılmasına çalışılan lokomotiflerde ölü olup olmadığını bilmiyoruz, ayrıştırmadan sonra ortaya çıkacak" dedi.

Yıldırım, Sakarya’nın Pamuukova ilçesindeki kazaya ilişkin soruları ise şöyle yanıtladı:

"Bu kazanın detaylarına girmek istemiyorum, yurtiçi ve yurtdışından bağımsız heyetler incelemelerini yaptılar, raporlarını hazırlıyorlar. Burada da her türlü inceleme, araştırma yapılacak."

Öte yandan Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, kazasında yaralananların sayısının saat 21.45 itibariyle 74’e çıktığını bildirdi.
KOCAELİ
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 00:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?