19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakan Akdağ: Türkiye'de grip salgını yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de şu anda girip salgını bulunmadığını belirterek, "Endişe edilecek durum yok herşey kontrolümüz altındadır" dedi. Bakan Akdağ, Güven Hastanesi tarafından hizmete açılan Güven Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükel, Bakan Akdağ’a teşekkür plaketi verdi. Törende konuşan Bakan Akdağ, sistematik olarak komaya giren Türk sağlık sistemini hayata çevirmek için Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı uygulamaya başladıklarını belirterek, kamu ve özel sektör imkanlarını kullanarak her gün daha iyiye gitmeyi hedeflediklerini ve bunda başarı sağladıklarını kaydetti.

Memur ve emeklilerin artık özel hastanelerde tedavi olabildiğini anlatan Bakan Akdağ, bunun yanısıra kamu hastanelerinin de artık özel sektörden hizmet almaya başladığını ifade etti. Türkiye’nin artık yurtdışından gelen hastaları da tedavi eder duruma geldiğini vurgulayan Bakan Akdağ, 2003 yılının ikinci altı ayında 50 yabancının Türk hastanelerinde sağlığına kavuştuğunu söyledi. Özel sağlık kuruluşlarının da artık dışarıya hizmet verebilecek seviyeye geldiğine işaret eden Akdağ, "Sağlık alanında önümüz açık. Her gün sorunları çözmede bir adım daha atıyoruz" diye konuştu.
Törende gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Akdağ, bir gazetecinin, "Türkiye’de grip salgını var mı?" şeklindeki sorusuna, "Grip salgını yok, herşey kontrolümüz altındadır" cevabını verdi. Türkiye’de alışılmış yaygın düşünceleri kısa sürede değiştirmenin mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Grip ağır seyreden, ateşi 40’a kadar çıkaran, insanı yatağa bağlayan bir hastalıktır. Bir de yüksek solunum enfeksiyonu yani soğuk algınlığı hastalığı var. Her iki hastalığın belirtileri de birbirine çok benziyor. Her mevsimde soğuk algınlığı görülüyor. Mevsimsel olarak geçtiğimiz yıllara oranla grip vakalarında artış yok, yani ortada grip salgını diye bir durum sözkonusu değil. Ama 1-2 ay sonra olabilir. Biz bu meseleyi takip ediyoruz. Bu benim şahsi kanaatim değil bilim kurullarının, bilim adamlarının görüşüdür".
Grip ya da soğuk algınlığına yakalanmamak için kişinin ellerini çok temiz tutması ve kabalalık ortamlardan kaçınması gerektiğini belirten Bakan Akdağ, hastalığa yakalananların kendi başına karar vermeden doktora başvurması gerektiğini bildirdi. Bakan Akdağ, grip salgını konusunda endişe gerek olmadığını da sözlerine ekledi. Bakan Akdağ, daha sonra Güven Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış kurdalesini kestikten sonra bina içerisinde incelemelerde bulundu.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 15:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?