17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bakan Aksu: Polisler yakında özlük haklarına kavuşacak

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polislerin özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerin devam ettiğini ve bu konuda en kısa zamanda bir sonuç alacaklarını söyledi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise Türkiye’de bütün kamu çalışanlarının özlük hakkı problemi olduğunu fakat en başta da polis teşkilatının böyle bir sorununun olduğunu belirtti.

Polis Teşkilatı’nın 159. Kuruluş yıldönümü kokteyli Dikmen Yeni Polisevi’nde yapıldı. Kokteyle İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara Valisi Yahya Gür, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kokteylde ünlü işadamı Sakıp Sabancı’nın vefatı nedeniyle üzüntülerini dile getiren İçişleri Bakanı Aksu, Sabancı’nın yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu dile getirdi.

Aksu, sadece iş aleminin değil, Türk Milleti için Sabancı’nın vefatının büyük kayıp olduğunu belirterek, "Kendisi polisimizi de çok severdi. Polis Akademisi törenlerine mutlaka katılır ve öğrencilere ödül verirdi. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi. Bakan Aksu, basın mensuplarının polislerin özlük hakları ile ilgili sorusu üzerine, bu konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise Sabancı’nın vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada, yalnızca iş dünyası değil, Türkiye’nin değerli bir evladını kaybettiğini söyledi. Çiçek, Sabancı’nın ülkenin en sıkıntılı günlerinde bile iş dünyasına ümit verdiğini belirterek, "Umarım bu ülke daha birçok Sabancı yetiştirir" dedi. Bir gazetecinin Sabancı’nın ölüm haberinin açıklanması için borsanın kapanmasının beklendiği yönünde açıklamalar yapıldığının hatırlatılması üzerine Çiçek, şöyle konuştu:

"Vefat haberinden sonra bu nevi haberler üzerinde durmak bence doğru değil. Bu sevenlerini incitir. Bu tür insanların kaybını parasal bir şeylere bağlamak doğru olmaz. Açıklamalara itibar etmek lazım. Demek ki bu sabah vefat etmiştir. Bu tür spekülasyonları şahsen doğru bulmuyorum."
Çiçek, polislerin özlük hakları ile ilgili bir soruya ise Türkiye’de bütün kamu çalışanlarının özlük hakları sorunu olduğunun altını çizdi. Çiçek, "Zaten yapılması gereken önemli çalışmalardan bir tanesi de personel reformudur. Her dönem ayrı ayrı ücret konuları gündeme geldiği için işin içinden çıkılmaz hale geldi. Ücret dengesizliği bütün kurumlarda vardır. Bunun için bütünlük içinde ele alınması gerekiyor. Yalnız polisin değil herkesin sorunu var. En başta polis teşkilatının böyle bir sorunu var" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Sabancı’nın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, en zor durumlarda bile kendisine bazı kişilerin küseceğini bilse dahi lafını esirgemeyen biri olduğunu söyledi. Gökçek, Sabancı’nın bu özelliğinin kendisine benzediğini ve bu yüzden Sabancı’ya daha büyük bir sevgi duyduğunu kaydetti.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 21:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?