18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakan Aksu’dan LPG’li araçlar için talimat

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, valiliklerden bina girişlerinde ikinci el oto alım satımı yaptıkları ve kapalı mekanlarda yangına neden olabilecek LPG’li araç bulundurdukları için oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edilmesini ve şehir dışına taşınmaları için çalışma başlatmalarını istedi.


Valiliklere oto galerileriyle ilgili genelge gönderen Aksu, büyük iller başta olmak üzere bütün kentlerde ikinci el oto alım satımının yaygınlaştığı, oto galericilerinin ikinci el oto alım satımı için özellikle apartmanların zemin katlarını kiralayarak araçları yol kenarlarında ve kaldırımlarda sergilediklerine dikkat çekti. Aksu, bunun yaya gidiş gelişlerini engellemesinin yanı sıra görüntü kirliliğine de neden olduğunu vurguladı.

Aksu, oto galericilerinin birçoğu LPG’li olan bu araçları özellikle geceleri apartmanların giriş katlarındaki dükkanlarda bırakarak büyük riske neden olduklarını, son zamanlarda da oto galerilerinde yangın çıktığına ilişkin haberler yer aldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Yasası ile yanıcı, parlayıcı, patlayıcı risk taşıyan işyerleri de dahil gayrı sıhhi müesseselerin ruhsatlandırılması ve denetlenmesi görevinin İl Özel İdaresi’nin yetkileri dışında belediyelere verildiğini hatırlatan Aksu valilere şu talimatı verdi: "Yangın güvenliği bakımından risk taşıyan işyerlerini, halkın sağlık ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde, kentin belli yerinde toplamak belediyelerin görev ve yetkisi dahilinde olup, bu şartlara aykırı olan işyerlerine ruhsat verilmemesi gerekmektedir. Buna göre Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmeliğe aykırı olarak kapalı mekanlarda LPG’li araç bulunduran oto galerilerinin ruhsatlarının iptali ve belediyeler tarafından şehir dışında bu işyerleri için tespit edilen alanlara taşınması gerekmektedir. Bu itibarla işaret edilen olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, özellikle buna girişlerinde ikinci el araç satışı yapan işyerlerinin gözden geçirilmesi, oto galerileri için şehrin belli bir yerinde toplu iş yerleri tespit edilerek mevcutların bu tür yerlere taşınması yönünde çalışmalarının başlatılması gerekmektedir."


ANKA AJANSI - HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 15:39:02
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 15:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?