30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bakan Çağlayan dert yandı!

Sanayi Bakanı Çağlayan, seçim dönemindeki felaket tellarının yeniden işbaşında olduğunu söyleyerek, "Seçimlerden önceki söylentilerin ekonomiye darbesi 40 milyar dolar oldu" dedi.

Piyasalardaki ekonomik sıkışıklığın, mortgage krizinin dolaylı etkisi dışında, asıl nedeninin "yastıkaltına" kaçan para olduğu belirtildi. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Bugün yaşanan ekonomik sıkıntıların, seçim döneminde 'AKP iktidara gelirse, darbe olur' söylentilerini çıkaran felaket tellalları yüzünden, piyasadan 40 milyar dolara yakın Türk Lirası'nın yastıkaltına çekilmesinden kaynaklandığını' söyledi.
Ekonomideki felaket beklentisi senaryolarını değerlendiren Bakan Çağlayan, herhangi bir felaket beklentisinin söz konusu olmadığını, seçim döneminde olduğu gibi bugün de felaket senaryoları çizenlerin çabasının boşa çıkacağını anlattı.

TÜRK İNSANI TELAŞLANDI

'Bugün piyasada yaşanan para darlığının asıl sebebinin seçim döneminde yapılan spekülasyonlar olduğunu' vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu: '2007

Nisan ayında Türkiye, hiç sebebi yokken seçim ortamına girdi. O dönemde felaket tellalları 2007'de seçimlerin olmayacağını, seçimlerde AK Parti'nin birinci parti çıkmayacağını, çıksa bile iktidar yapılmayacağı söylentilerini ortaya attı.”

YASTIK ALTINA GİTTİ

Hatta bir kısım çevrelerin daha da ileri giderek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de işin içine karıştırma 'edepsizliğini' gösterdiğini belirten Çağlayan “Darbe yapılacağı söylentileri bile çıkarıldı. Bu ortamda Türk insanı, telaşa kapılarak, piyasadaki parasını çekmeye başladı. Para yastık altına gitti. O dönemde piyasadan 40 milyar dolara yakın Türk Lirası çekildi. Oysa piyasadan çekilen o para esnafa, yiyeceğe, giyeceği, konuta ve otomobile gidecekken gidemedi" diye konuştu.

Milli gelir 5 yılda 308 milyar dolar arttı

Ekonomideki parayı damardaki kana benzeten Çağlayan, “Türkiye seçimlerini yaptı, cumhurbaşkanını seçti, hükümet, parlamento oluştu. O felaket tellallığı yapan Türkiye düşmanlarının söylediği çıkmadı. Bugün esnafın çektiği sıkıntının temelinde, o söylentilerin Türkiye ekonomisinde yarattığı tahribat ve piyasalardan çekilen paranın tekrar piyasaya girmemesi yatıyor” diye konuştu. Seçim döneminde kötü senaryo çizenlerin yine işbaşında olduğunu gördüklerini anlatan Çağlayan, “Türkiye'ye kötülük yapmaktan vazgeçsinler. 2008, 2007'den daha iyi olacak" dedi. Türkiye ekonomisinin cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşadığını savunan Çağlayan, 181 milyar dolarlık milli gelirin üzerine 5 yıl içinde 308 milyar dolar daha eklenerek, Türkiye'nin milli gelirinin 490 milyar dolara çıkarıldığını sözlerine ekledi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 03:05:17
Güncelleme :4 Şubat 2008 Pazartesi 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?