19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakan ÇeliK'ten Ecevik ve Baykal'ın 'başarılı olduk' açıklamasına yanıt: Külahıma anlatın

28 Mart 2004 yerel seçimlerde 3 Kasım 2002 milletvekili genel seçimlerine oranla 1 milyon oy kaybı yaşayan CHP lideri Baykal ile oyların sadece yüzde 2.1'ini alan DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in "başarılı olduk" iddiasına Milli Eğitim Bakanı Çelik'ten cevap geldi. Bakan Çelik, "Bunu benim külahıma anlatsınlar" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, seçim bölgesi Van dönüşünde eğitim muhabirleri ile bir araya geldi. Çelik, ayrıca seçim bölgesinde elde ettiği başarıdan dolayı bakanlık çalışanları tarafından tebrik edildi. Çelik, gazetecileri kabulünde seçim sonuçlarını değerlendirdi. Partisini Doğu ve Güneydoğu'da gösterdiği başarının altında "iktidarın demokratikleşme paketleri"nin yattığını belirten Bakan Çelik, "DEHAP'lı bütün belediyeler çok başarısızdı. Hükümetimizin demokratikleşme paketleri ile sevinen halk bunu gördü" dedi.
Bakan Çelik, Baykal'ın seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarını şöyle değerlendirdi: "Siz nasıl değerlendiriyorsanız ben de öyle değerlendiriyorum. Doğrusunu isterseniz, eski jenerasyon siyasiler, bunu hep yaparlar. Anlaşılan Sayın Baykal o, neslin 'bakiyelerindendir.' Ve bu tavrı sürdürüyor. En büyük yenilgiyi alsalar bile işlerine gelen hesabı yaparlar. İşte il genel meclisi hesaplarına göre şöyledir, çıkardığımız belediye başkanlığı sayısına göre hesaplarsanız şöyledir. Yok efendim şu seçimde değil de diğer seçimde Hatta mesela Hz. Nuh döneminde yapılan seçime göre çok çok daha başarılıyız falan Bunlar bence tesellidir. Çok anlamlı şeyler değil".
Ecevit'in gün içinde yaptığı "Sandığa gitmeyen seçmenin gönlünde DSP vardır" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çelik, şunları kaydetti: "Hiç kimse vatandaşın gönlünde ne olduğunu bilemez. Bizde 'gönül ölçer' gibi bir makine olmadığı için Şimdi, eskiden önüne gelene kafir diyen tipler vardı. Ben onlara diyorum ki 'bunların elinde 'iman metre' vardı. Bunlar adamın imanını ölçüyorlar. Şimdi Sayın Ecevit'in elinde de 'gönül ölçer' denen bir makine var demek ki.. Şimdi Ferhat Şirin'in aşkına dağları deldi. Ferhat Şirin'e aşık olunca dağları deldi. Onu benim külahıma anlatsınlar".
Milli Eğitim Bakanı Çelik, "kabinede değişiklik yapılacağı" yönündeki söylentilere ilişkin de, "O takdir Sayın Başbakan'ındır. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Çelik, Bakanlık ile ortaklaşa yürütülen yeni YÖK Yasa Taslağı çalışmalarından çekilen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve rektörlere bir çağrıda bulunup bulanmayacağının sorulması üzerine de "Yeni bir davete gerek yok. Bir televizyon kanalında söyledim zaten. Her gün yeni davetiye olmaz" diye konuştu. Bakan Çelik, ayrıca bakanlığın oluşturduğu belirtilen ve Teziç'in görüşmeleri koparma gerekçesi olan Danışma Kurulu konusunda ise, şöyle konuştu: "Danışma Kurulu üyeleriyle Sayın Teziç daha önce görüştü. Öğrenci konseyleriyle, öğretim üyeleri dernekleriyle görüştü. Biz kendilerine 'Siz niye bunlarla görüşüyorsunuz' dedik mi? Kimse kendi kendini kandırmasın. Yasama yetkisi TBMM'nindir. Bu konudaki irade siyasi iradedir. Ben siyasi iradenin temsilcisi olarak, istediğim bürokratla, istediğim teknokratla konuşurum da, danışırım da. Danışma kurullarını oluştururum. Bu konuda 'niye oluşturdunuz' demeye hakkı yoktur. Kaldı ki biz, orada, kimlerle konuştuklarımızı götürüp onlara teyit etmiyor da değiliz. Netice itibariyle burada söz konusu olan insanlar eski rektörler. Öğretim üyesi dernekleri.. Eğitim sendikaları. Akademik camiayı temsil eden insanlardan yararlanmamız niye bir başkasını rahatsız ediyor?" Çelik, rektörler ve Teziç'in gereksiz bir alınganlık gösterdiğini "kapımız açık" diyerek davete gerek olmadığını belirtti.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 18:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?