18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakan Coşkun: Uzan operasyonu hukuki bir eylem

 Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Uzan Grubu'na bağlı 219 şirkete el konulmasını "Türkiye lehine ne varsa onu yaptık. Bu tamamen hukuki bir müdahaledir" sözleriyle değerlendirdi.
Bakan Coşkun, katıldığı bir porselen firmasının açılışında basın mensuplarının Uzan Grubu'na bağlı şirketlere el konulması ile ilgili sorularını cevaplandırdı. El konulma işleminin hukuki bir müdahale olduğunu ifade eden Coşkun, "Bu, tamamen çıkan son yasa çerçevesinde hukuki bir müdahaledir. Uzun süre hükümet olarak bekledik. Borçları ödemek için herhangi bir iyi niyet gösterilmedi" dedi.
Bütün bu işlemlerin linç girişimi olarak nitelenmesini de değerlendiren Coşkun, "Türkiye lehine ne varsa onu yaptık. Bunu sadece Uzanlar için söylemiyorum. Kim fakir halkın parasına el koymuşsa, mutlaka cezasını çekecektir" diye konuştu. Sözkonusu operasyonunun yerel seçimlere rastlamasının bir seçim malzemesi olarak kullanılıp kullanılmayacağına dair bir soruya da cevap veren Coşkun, "Tesadüfen seçim öncesine rastlamıştır. Bu, planlı bir şey değildir" ifadesini kullandı. Coşkun, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine dair bir soruyu ise cevaplamadı.
HASAN ESEN -ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 16:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?