20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bakan Eroğlu pedal çevirdi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, en önce bisiklet yollarını gerçekleştirecek illere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

Eroğlu, Bisikletliler Derneğince Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Taksim-Harem arasında düzenlenen "Çevreye daha az karbondioksit salımı için Avrupa'dan Asya'ya bisikletle geçiş" etkinliğine katıldı.

Taksim Gezi Parkı'nda bisiklet turunu başlatan Eroğlu, etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz'ın da bulunduğu çok sayıda bisikletli ile Boğaziçi Köprüsü çıkışına kadar pedal çevirdi.

Eroğlu, tur öncesinde ve köprü çıkışında verilen molada yaptığı açıklamalarda, bisikletin, hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de kullananların sağlığı açısından önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Fransa ve Hollanda gibi çeşitli ülkelerde bisikletin yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Eroğlu, Türkiye'de de yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Veysel Eroğlu, çevreci her hareketi desteklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

Çevre ve Orman Bakanlığı olarak karar aldık, 81 il merkezimizden en çabuk bisiklet yollarını planlayacak, gerçekleştirecek olana gerekli maddi desteği vereceğiz. Ancak belediyelerin sadece bisiklet yolu yapması da yetmiyor, bisikletleri muhafaza etmek ve bırakmak için bazı alanları da merkezi yerlerde tahsis etmesi gerekir."

Bakan Eroğlu, bu konuda düzenleme yapan ilk 3 belediyeyi ödüllendireceklerini, Paris ve Londra'daki gibi, bisikletlerin ortak kullanımına ilişkin bir sistem kurulursa çifte mükafat vereceklerini kaydetti.

Etkinliğe katılanları kutlayan Eroğlu, "Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde genç kızların da bisiklete binebilmelerinin sağlanması" konusundaki soru üzerine, bisiklete binenleri kız-erkek diye ayırmanın mümkün olmadığını, bu araca herkesin binebileceğini dile getirerek, "Herkesin bu konuda destek vermesini diliyorum. Onları da teşvik edeceğiz. Onlara da gerekli desteği vereceğiz. Belki o şekilde binmeye cesaret gösteren kızlarımıza bedava bisiklet de vereceğiz" diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı'ndan tura başlayan bisikletliler, Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş üzerinden çevre yoluna çıkarak Boğaziçi Köprüsünü geçtiler. Bisikletliler, zaman zaman, "Bisiklet yolu istiyoruz" sloganı atarken, gruptan bazı kişiler kaza geçirerek bisikletten düştü.

AA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 15:06:19
Güncelleme :8 Haziran 2008 Pazar 15:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?