17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bakan faciayı yeterince büyük bulmadı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya’da meydana gelen tren kazasının ardından yoğunlaşan eleştiriler üzerine basının karşısına geçti ve "Ben zoru görünce bırakıp kaçacak biri değilim. Yaptığım her işin arkasında duruyor ve savunuyorum. Verilecek bir hesap varsa onu da veririm. İstifa beklentileri, bize karşı yapılan haksızlıktır" dedi. Yıldırım, kazaların yüzde seksen beşine insan unsurunun sebep olduğunun altını da ısrarla çizdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya’da meydana gelen kazayla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, istifa etmeyeceğini ve icraatlerini yarım bırakmayacağını söyledi. Sakarya’daki bir kültür merkezinde gazetecilerin karşısına çıkan Binali Yıldırım, "Yaşadığımız şey, elim ve üzücü bir kazadır.. Ancak bu kazayı daha da önemli yapan bir süreden beri uygulamaya koyduğumuz hızlandırılmış tren uygulamasıyla ilişkilendirilmeye çalışılmasıdır. Bugün varolan psikolojik ortam içerisinde bu konunu bizim açısından savunulması kolay değildir. Ve esasen savunulacak bir husus da göremiyorum" dedi.

Kaza yapan trenin ortalama hızının 106 kilometre olduğunu söyleyen Yıldırım, "Hızlı tren dünyadaki standartlarda, 250 kilometre hızla giden trenlere denir. Dolayısıyla, hızlandırılmış terene, hızlı tren denmez. Bizim hızlandırdığımız tren, 106 kilometreyle gitmekteydi" diyerek teknik ayrıntılara dikkat çekti.

Demiryollarında son elli yılda herhangi bir iyileştirme yapılmadığını da söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi olan kazayla, tüm sorumluluk bize yüklenmek isteniyor. Bu insafsızlıktır. Bundan önce de başka kazalar olmuştur. Demiryollarında 90 kişinin bile öldüğü kaza da yaşanmıştır. Dün yaşanan kaza en büyüğü değildir. Büyüklükte dördüncüdür. Bunun da bilinmesi gerekir."

Kazaların yüzde seksenbeşinin , insan unsurundan kaynaklandığını da belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Bu gerçek gözönüne alındığında, sadece kurumu suçlamak insaf ölçülerinin dışındadır. Bu kazayı, siyaset malzemesi yapanları da milletime şikayet ediyorum" dedi.

Kazanın ardından istifa etmesi gerektiğini söyleyen çeşitli çevrelerin olduğunu da anlatan Yıldırım, bu beklentileri boşa çıkaracağını ve "bir yere gitmeyeceği"ni belirtti. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Ben zoru zor anlarda bırakıp kaçacak bir adam değilim... Yaptığım her türlü işin ve her türlü uygulamanın arkasındayım... Verilecek hesap varsa, onu da veririm. Ama şu an insafsızca eleştiriler yapılıyor. Benim iyi şeyler yapılması için uğraşımı, bir kabahatmiş gibi gösteriyorlar. Bunu da milletime şikayet ediyorum".
SAKARYA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 17:34:01
Güncelleme :24 Temmuz 2004 Cumartesi 11:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?