22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bakan Mumcu'dan telif hakları müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Telif Hakları Yasası'nın bir ay içinde, sinema ile ilgili yasanın bir yıl içinde çıkacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Telif Hakları Yasası'nın bir ay içinde, sinemayla ilgili yasanın da en geç bir yıl içinde çıkarılacağını söyledi.
     
     40. Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni'nde konuşan Mumcu, Türkiye'de sanatın ve sanatçının mutlaka geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti. Mumcu, şöyle konuştu:
     
     "Telif Hakları konusunda getirdiğimiz tablo, herkesi tatmin eden bir tablo. Telif Hakları Yasası, Ekim sonu, en geç Kasım ayı başında çıkmış olacak. Sanatçılar bu yasayla emeğinin karşılığını eksiksiz olarak almış olacak. Sinemayla ilgili yasa Kasım ayına yetişmez. Ama gelecek festivalden önce çıkarılacağına söz veriyorum. Önümüzdeki yıl sinemaya teşvik sağlayacak, sanatçıları sosyal şemsiye altına alacak bir yasa çıkmış olarak karşınızda olacağım."
     
     Sinemanın en büyük sorununun parasızlık olduğunu söyleyen Mumcu, bu sorunun giderilmesi için sponsorluk sistemi geliştirilerek girişimcilerin de sinemayı teşvik etmesi gerektiğini bildirdi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2003 Pazartesi 10:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?