19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakan Pepe'den Greenpeace'e tepki

İskenderun’da zehirli atık yüklü geminin batmasının üzerinden haftalar geçti, ancak ne geminin enkazı körfezden temizlendi, ne de denize boşalttığı atıklar.

Çevre Bakanlığı ise halen, ne gibi bir planı olduğunu açıklamıyor. Bakan Osman Pepe, "biz sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik, konuyu Başbakanlık Kriz Merkezi takip ediyor" diyor.

Çevreci örgütlerin eylemlerine tepki

Bakan Pepe, Greenpeace üyelerinin konuyla ilgili olarak bakanlığın önünde yaptığı eyleme de tepki gösterdi.

Pepe, "Greenpeace’in söylediklerinin endazesi yoktur. Kamuoyu duyarlılıklarını kışkırtmak için olayları çarpıtmaya gerek yok" diye konuştu.

Daha önce körfezdeki incelemeler sonucunda ortaya çıkan raporların tehlike sinyali vermediğini açıklayan Pepe, bu tespitten de geri adım atmadı, ancak geminin battığı yer ve civarında denize girmeyi ve balık tutmayı da sakıncalı bulduğunu söyledi.

Ulla ne olacak?

Peki, batan geminin enkazı denizden ne zaman çıkartılacak, zehirli atık temizlenmeyecek mi? Çevre Bakanı, bu konuda da takvim vermedi, "değerlendirmeler sürüyor" dedi.

Çevre Bakanı, kıyıya vuran ölü balıklar nedeniyle alarm veren Gökova Körfezi’yle ilgili olarak bakanlığın henüz kesin bir tespiti olmadığını söyledi.
cnn turk
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 17:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurgül dedebali IP: 81.214.159.xxx Tarih : 23.09.2004 09:38:19
sayın bakanımız greenpeace'li protestoculara kızacağına iskenderunda denizimizi ve doğamızı kirleten zehire bulayan gemi faciası için acil eylem planı geliştirsin.güzelim körfezlerimiz denizimiz toprağımız zehire bulansın,kirletilsin halkta sesini çıkarmasın,ne ala.halk tepki göstermiyor diye ülkeyi layığıyla yönettiklerini düşünüyorlar.kendilerini ve cahil halkı kandırıyorlar.ülke yönetimi engin bilgi,tecrübe,sağduyu ve ileri görüşlü insanların elinde olmadığı sürece bir problemin çözümlenmesinde gösterilen zaafiyeti ört bas etmek için çevreye saldıran kızan daha çok bakan görür bu ülke. "bir başkadır benim memleketim" şarkısını söyleyerek vatanperver olunmuyor!