17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bakan Şahin: Hakemler hakkında herkes uluorta konuşmasın

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hakemlerin de hata yapabileceğini, ancak hakem hatalarının konuşularak, tartışılarak çözülecek bir konu olmadığını belirtti.

Kulüp başkanlarının da hakemlerle ilgili çok konuşmaması gerektiğini kaydeden Bakan Şahin, "Bundan sonra hakemlerle ilgili hiçbir olumsuzlukla ve eleştiriyle karşılaşmayacaksınız. Gelişmeleri yakından takip edeceğim" dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kanser Haftası nedeniyle Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen etkinlikler öncesinde Galatasaray-Beşiktaş derbisinin ardından Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemler ile ilgili yapılan eleştirileri değerlendirdi. Hakemlerin de insan olduğunu ve hata yapabileceğini kaydeden Bakan Şahin, "Hakemler hakkında herkes uluorta konuşmasın. Hakemler de insan, onlar da hata yapabilir. Ancak bu konu konuşularak, tartışılarak çözülecek bir konu değildir. Hakemlerimiz de karar verirken, yargıçlar gibi çok dikkatli olmalıdır" dedi.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde verdiği tartışmalı 2 penaltı kararı nedeniyle hakem Ali Aydın ile ilgili tartışmaların hala devam ettiğini ifade eden Bakan Şahin, bu konuda konuşmaktan ziyade çözüm önerilerinin masaya yatırılması gerektiğini vurguladı. Bundan sonra gelişmeleri yakından takip edeceğini kaydeden Bakan Şahin, "Bu konu ile ilgili ilk kez bir değerlendirme yapıyorum. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Bülent Yavuz’un dediği gibi artık bu tür olumsuzluklarla ve eleştirilerle karşılaşmayacaksınız. Yavuz, bana MHK olarak her türlü önlemin alındığı söyledi. Ben de gelişmeleri yakından takip edeceğim" diye konuştu.
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ın Galatasaray-Beşiktaş derbisi sonrasında hakem Ali Aydın için ’Ali Aydın, bir daha Galatasaray maçlarını yönetemeyecek’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, kulüp başkanlarının çok konuşmaması gerektiğini belirtti.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2004 Çarşamba 17:10:25
Güncelleme :7 Nisan 2004 Çarşamba 17:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?