18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakan Şahin: Zam oranı enflasyonun üzerinde olacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2005’te memurlara enflasyonun biraz üzerinde zam vereceklerini söyledi. Hükümet ve memur sendikaları arasında yaklaşık iki buçuk milyon kişiyi ilgilendiren toplu görüşmeler öncesinde konuşan Şahin, anlaşmaya varılması konusunda umutlu olduklarını kaydetti.

Dünya Türk İşadamları Kurultayı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, “Memurlarımıza biraz daha fazla vermeye karar verdiğimizde bunu bütçedeki başka kalemlerden vermek zorundasınız. Bütçe lastik değil ki, istediğiniz kadar çekebilesiniz” diye konuştu. Bakan Şahin, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini de sözlerine ekledi. 
 

Başbakan Yardımcısı Şahin, mali ve sosyal haklarda gelinen durumla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a bilgi vermesinin ardından toplantı saat 14.00’de devam edecek.

Sendika başkanları, hükümetin yüzde 8.2’lik zam önerisini yukarı çekeceğini düşünüyor. Memurlar yaptıkları açıklamalarda yüzde 8.2’lik zammı kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.
       
Öte yandan dünkü toplantılarda özlük haklarına ilişkin bazı konularda mutabakata varıldı. Mutabakata varılan konular şöyle:  "Kamu çalışanlarının disiplin cezaları için af çıkarılacak. Üst düzey yöneticiler birden fazla yönetim kurulu üyeliğinde bulunamayacak. Vekil çalıştırma yönetmeliği gözden geçirilecek ve görevde yükselme uygulamasının bütün kurumlara yaygınlaştırılması sağlanacak. Tüm cezalar için kamu çalışanları yargıya başvurabilecek. Grev, toplu sözleşme, siyaset yapma, toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasakları önümüzdeki yasama döneminde kaldırılacak. Basına bilgi ve demeç verme yasağı genelge ile daraltılacak."

NTV TV
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 14:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?