18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakan Şahin'den kulüplere şike uyarısı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futbolda şike iddiaları konusunda "Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Liglerin bitmesine üç hafta kala ağızlarından çıkanı kulakları duymalıdır. Futbola, spora şaibe bulaştırabilecek anlamda açıklamalar yapmak, davranışlarda bulunmak Türk sporuna gölge düşürür" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin başkanlığında çalışmalar sürdürülüyor. Soru önergelerinin cevaplanması sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in, Süper Lig'de şike iddialarına ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesini, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin cevaplandırdı.
Tahkim Kurulu'nun geçen yılki araştırmasında Süper Lig'de şikeye rastlanmadığına ilişkin bir rapor hazırladığını hatırlatan Şahin, "İddiaları ispata yeter derecede delil bulunmadığından başkaca bir işleme gerek görülmedi. Bunu esefle karşılıyorum. O bakımdan herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Liglerin bitmesine üç hafta kala ağızlarından çıkanı kulakları duymalıdır. Futbola spora şaibe bulaştırabilecek anlamda açıklamalar yapmak, davranışlarda bulunmak Türk sporuna gölge düşürür" diye konuştu.
Bakanın konuşmalarına itiraz eden CHP'li Ersin bu yıl ligde "hatır-çıkar" şikeleri yapıldığını iddia ederek, "Ben Futbol Federasyonu'na zerre kadar inanmıyorum Sayın Bakan, çünkü federasyon zaten bu olayların içinde. Hala yok diyorsanız bu evin çöplerini halının altına süpürmeye benzer. Sporda özellikle futbolda, mafyalaşma var. Bu mafya maç alıyor, transfer döneminde futbolcu kaçırıyor, hatta statlardaki olayların içinde de bu mafya var. Bu olayları önlemekle görevli Merkez Hakem Komitesi ve Futbol Federasyonu maalesef bana göre bu mafyalaşmanın bir tarafındadır, mafyalaşmanın içindedir. Bu yıllardır yazılan bir gerçektir. Bu mafya, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Merkez Hakem Komitesi'ne kadar uzanmaktadır. Yoksa kendi sahasında Fener'e kök söktüren Rizespor'un, Akçaabatspor ile yaptığı maçı nasıl açıklayacaksınız?" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Şahin ise bu sözler üzerine şunları söyledi:
"Biz stadyumda oturan insanlar gibi, kahvehanedekiler gibi konuşamayız eğer bir iddiada bulunmuşsak onun delillerini ortaya koymalıyız. Gerçekten bu olayların içinde mafyalaşma varsa onun içinde federasyon yöneticileri yer almışsa bunun delillerini de ortaya koymalıyız. Ben o maçın akşamı Yılmaz Vural ile temas kurmaya çalıştım. Kuşkusuz ki üstünde durulması gereken bir konuydu. Ben kendisini dinlemeye elindeki delilleri hemen değerlendirmeye hazırım. Biri birşey söylüyor sonra vazgeçiyor, 'Delillerini getir' dendiğinde 'Hayır ben öyle şey demedim' deniyor. Herkes sorumlu davranmak zorundadır. Biz şaibe iddialarını kilimin, hasırın altına atıyor falan değiliz. Nerede bir iddia varsa üzerine gidiyoruz."
ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 22:43:05
Güncelleme :28 Nisan 2004 Çarşamba 02:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?