31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bakan'a UFO'dan tepki!

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in 'kaçak elektrik'le ilgili sözlerine UFO Isıtıcı Sistemleri'nden tepki.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in “En çok kaçak elektrik Van’da tüketiliyor, Amerika ortalamasının 7 kat üstünde elektrik kullanıyorlar ısıtıcı. Ufo’nun en çok satıldığı yer orasıymış” sözlerine Ufo Işıklı Isıtma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yeşil’den tepki geldi.

Yeşil, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu’daki tüm illerdeki satış miktarının toplam 8 bin adet olduğunu belirterek, “Oysa Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Genel Müdürü sadece Van’da iki ayda 25 bin ınfrared ısıtıcı satıştan söz ediyor. Sorunun getirilip markamıza dayandırılmasının doğru olmadığını rakamlar ortaya koyuyor” dedi.

Genel Müdürün belirli bir marka adı vermediğini ama pazarın liderinin kendileri olması dolayısıyla hemen akla Ufo’nun geldiğini dile getiren Yeşil, “Biz hep iyi şeylerle ismimizin anılmasını isteriz. Kalitemizle, sektöre getirdiğimiz yenilik ve müşteri memnuniyetimizle iyi anılmayı hak ettiğimizi düşünüyorum”

diye konuştu. Ufo’nun en çok Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde satıldığını, buralarda trafo patlaması yaşanmadığına göre üründen kaynaklanan bir sıkıntının olmadığına dikkat çeken Yeşil, bugüne kadar yaptıkları tüm açıklamalarda taklit, merdiven altı ürünlere dikkat çektiklerini, firma olarak bu ürünleri üreten ve satanlara karşı duyarlı davranarak 17 dava açtıklarını kaydetti.

Abdullah Yeşil, şunları ifade etti: 7

“Taklitlerin peşini bırakmayıp baskınlarla yakalanmalarını sağladık. Tüketiciyi bilinçlendirme adına yoğun reklam kampanyalarına girdik. Kalitemizle, çalışmalarımızla pazarın lideri olduk. Lider olmak ‘günah keçisi’ ilan edilmemizi gerektirmez. Bir Ufo 5 quartz sobanın veya quartz soba tellerinin kullanıldığı 5 ürünün ısıtamadığı yeri ısıtır. Biz tasarruftan, verimlilikten, dünya markası olmaktan söz ederken yanlış bir yerde konumlandırılmak istenmemiz elbette hoşumuza gitmiyor. Bölgede yetersiz altyapı, denetimsiz, kalitesiz ürünler olduğu sürece, kaçağın da önüne geçilmezse daha vahim sonuçlar doğabilir. Ufo olarak bir kez daha vatandaşlarımızı, taklit ve kalitesiz mallara karşı uyarıyoruz.”

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?