20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bakan'ın türbanlı eşi uyarılmış

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer’in ziyareti sırasında türbanıyla Aslanlı Yol yürüyüşüne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in eşi Mehtap Güler’in, mozoleye çıkmaması konusunda uyarıldığı ortaya çıktı 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Ankara’da temaslarda bulunan Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in ziyaretine, Mehtap Güler’in kırmızı türbanı ile Aslanlı Yol yürüyüşüne katılması damga vurdu. 

Avluda bekletildi
Fischer ve eşi Margit Fischer’e refakat eden Güler çifti, önceki günkü Anıtkabir ziyaretinde de konuk cumhurbaşkanını yalnız bırakmamıştı.
Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, Fischer’in Anıtkabir ziyareti sırasında Aslanlı Yol yürüyüşüne katılan Mehtap Güler’in mozoleye çıkmaması konusunda uyarıldığını, Güler’in bu uyarının ardından mozoleye çıkmadığını bildirdi.
Protokol uygulamalarını delerek Aslanlı Yol yürüyüşüne katılan ancak mozoleye çıkmasına izin verilmeyen Mehtap Güler’in, heyetin mozoleye çelenk bırakılması töreni sırasında Anıtkabir’in girişindeki avluda beklediği belirtildi. Bakan Hilmi Güler’in ise mozoledeki tören sırasında konuk Cumhurbaşkanı Fischer’e eşlik ettiği kaydedildi.
Anıtkabir ziyaretlerinde türbanlı vatandaşlara herhangi bir kısıtlama bulunmazken, protokol üyelerinin protokol kurallarına uyması gerekiyor.

Resepsiyonlarda eşsiz davetiye
Türk Silahlı Kuvvetleri, orduevleri ile askeri birliklere türbanla girilmesine izin vermiyor. Genelkurmay Başkanlığı, başta 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen resepsiyonlar olmak üzere eşi türbanlı bakanları resepsiyonlara eşsiz davet ediyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 08:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?