18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakanlar Kurulu: YÖK konusunda son söz TBMM'nin

Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümet olarak YÖK Yasa Tasarısı'nı TBMM'ye sevk ettiklerini belirterek, kararı verecek mercinin TBMM olduğunu bildirdi ve herkesin Meclis'in kararına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Çiçek, "Bu Meclis'e hepimizin güvenmesi gerekecektir. Çünkü millet iradesini orası temsil ediyor" dedi.

Her hafta, AB konusunun Bakanlar Kurulu gündemine esas madde olarak alındığını belirten Çiçek, "Türkiye'nin demokratik görüntüsüne gölge düşürecek tavır ve davranışlardan hepimizin kaçınması gerekir. Çünkü yürüttüğümüz politika AB politikasıdır, devlet politikasıdır. Tabiatıyla herkesin görüşlerini fikirlerini söylemesi gayet normaldir. Biz de herkes fikrini düşüncesini söylesin diye yasalar çıkarıyoruz. Onun ötesinde de bu Anayasa'da her şey denetime tabidir. Tartışmayı sanki bu kurallar yokmuş gibi, başka zemine çekmekte bir fayda yok" diye konuştu.

Tasarıyı geri çekip çekmeyecekleri sorusunun yinelenmesi üzerine Çiçek, "ne yapılıyorsa halkın gözü önünde yapılıyor. Halkımız da bir değerlendirme yapar" dedi.

Çiçek, temel ekonomik ve mali göstergelerdeki iyileşmenin güçlenerek devam ettiğini belirterek, "Yıl sonu itibariyle GSMH'nın yüzde 6.5'i düzeyinde belirlenen faiz dışı fazla hedefine ulaşılması konusunda hükümetimizin kararlılığı tamdır" diye konuştu.

Önümüzdeki yıllarda da kamu borç stokunun düşmeye devam etmesini sağlayacak yüksek faiz dışı fazla uygulamasının süreceğini söyleyen Çiçek, ödemeler dengesine ilişkin temel bir risk görülmediğini kaydetti.

IMF ile ekonomik programa ilişkin gözden geçirme çalışmalarının başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Çiçek, "IMF ile 2005 ve sonrası döneme ilişkin çalışmalar güven ortamını daha da güçlendirecek bir formatta devam ettirilecektir" dedi.

Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili kanun tasarısını imzaya açtıklarını söyledi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 00:19:11
Güncelleme :11 Mayıs 2004 Salı 00:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?