23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Bakanlar uyursa, bürokratları da uyuyordur herhalde'

Topkapı Sarayı hırsızlığına ilginç yorum.

Kameralara sık sık uyurken yakalanan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı'nda meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili olarak ''bakanlar uyursa, bürokratları da uyuyordur herhalde'' dedi.

Türk-Yunan Turizm Forumu için gittiği Kuşadası'nda habercilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koç, Topkapı Sarayı'ndaki hırsızlık olayıyla ilgili raporların kendisine ulaştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Topkapı Sarayı'nda genel bir sayım yapılmasını istediğini belirten Koç, ''sayın başbakanımızın emri var. Sayımlar devam edecek. Bu sayım teşebbüslerine bir kaç defa girişilmiştir. Ama hepsi yarım, sonuçsuz kalmıştır" dedi.

"İdari hata var"

Şimdiye kadar yapılan sayımlarda ekibin ekspertiz olup olmadığına bakılmadığını savunan Bakan Koç, "benim ilk intibam, -yanılırsam bürokratlarımdan özür dilemekten çekinmem- ancak bana kalırsa idari bir hata görülüyor. Bu ilk intibam suçlama olarak görülmesin, bir ihmal var'' diye konuştu.

''Bakanlar uyursa, bürokratı da uyuyordur herhalde'' şeklinde espri de yapan çalınan eserlerin çok değerli olduğunu sanmadığını ifade etti.

Bakan Koç, ''eserleri küçümsemek için söylemiyorum. Bu işler yapılırsa, birinci derecede eserlerde ya da resimlerde yapılır. Depodaki bütün eserlerin tutanakları elimizde mevcut" ifadelerini kullandı.

'Tablolar sahteleriyle değiştirilmiş olabilir'

Bütün eserleri bilgisayar ortamına kodladıklarını da vurgulayan Koç, "ama ona rağmen benim resimler konusunda kuşkum var. İçerden birinci derece değerde bir tablo alınıp, yerine sahtesinin konulması konusunda kaygım var'' diye konuştu.

Topkayı Sarayı'nda Kavuk Odası'na girdiği belirlenen hırsız veya hırsızlar beşi tuğra toplam dokuz parçayla kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 14:14:03
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 14:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?