18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakanlara CIA kontrolü TBMM'ye taşındı

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, ABD Başkanı George W. Bush`un elini sıkmak isteyen bazı bakanların avuçlarını açtırarak, ABD gizli servisi ajanları tarafından kontrol edilmesini verdiği bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Başbakan Erdoğan`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na verdiği soru önergesinde, Galatasaray Üniversitesi`ne konuşma yapmak için gelen ABD Başkanı Bush`un elini sıkmak isteyen bazı bakanların avuçlarını açtırarak, ABD gizli servisi ajanları tarafından kontrol edildiğinin basına yansıdığını anımsattı.

ABD gizli servis ajanlarının güvenlik nedeniyle de olsa T.C. hükümeti bakanlarının avuçlarını açtırarak ``Süleymaniye`de askerlerimizin başına çuval geçirme`` ile eş anlamlı olabilecek böyle bir kontrol etme yetkilerinin hukuken olup olmadığını soran Kaptan önergesinde, ``T.C. Başbakanı olarak, Bush`un ajanları tarafından, bakanlarınızın avuçlarının açtırılarak kontrol edilmesini içinize sindiriyormusunuz? Sindiremiyorsanız bu konuda ABD yönetimine herhangi bir resmi tepki gösterilmesi düşünülmekte midir?`` dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 17:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?