19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bakanlara CIA kontrolü

TEMMUZ 2003’te Kuzey Irak’taki Türk İrtibat Timi’ni tutuklayıp başlarına çuval geçiren ve milli onuru-muzla oynayan ABD, dün de ABD Başkanı Bush’la tokalaşmak isteyen bakanların avuçlarını ‘güvenlik’ gerekçesiyle kontrol ederek, küstahlığın sınırlarını aştı. “Ev sahibi”ni terörist yerine koyan ve kendi şehrimizde hapis hayatı yaşamamıza neden olan “misafir”in küstah tavrı, milleti çileden çıkardı.

BUSH, zirvenin son günü olan dün, Galatasaray Üniversitesi’nde bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası davetlilerin bulunduğu platforma yönelen Bush, burada davetlilerle tokalaşmaya başladı. Tam bu sırada kameralara ilginç görüntüler yansıdı. CIA ajanlarından oluşan Başkan Bush’un korumaları, sok sayıda Bakan’ın da bulunduğu davetlilerin avuçlarını tek tek kontrol etmeye başladı.

ABD’li ajanların bu inanılmaz küstahlığına, kendi evlerinde maruz kalan AKP’li hiçbir bakandan tepki gelmedi. Hatta Devlet Bakanı Beşir Atalay, “Basit bir güvenlik uygulaması. Büyütülecek bir olay değil” diyerek, çuval skandalını bile gölgede bırakacak bu rezaleti küçümsemeye çalıştı. AKP Hükümeti’nin bu aciz tavrı, hem üzüntü hem de öfke yarattı. Milli hassasiyetlerimize ağır bir darbe vuruldu.

İŞTE ‘Avuç içi’ kontrolünden temiz çıkan bakanlarımız!

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CIA ajanlarının kontrolünden başarıyla çıktı!
YENİÇAĞ GAZETESİ
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 11:43:31
Güncelleme :30 Haziran 2004 Çarşamba 11:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?