24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bakanlık soruşturma açtı

Gittiği zayıflama kampında kalp krizinden hayatını kaybeden, "Dericiler kralı" olarak tanınan Turgut Koşar’ın 35 yaşındaki oğlu Kamil Can Koşar'ın ölümüyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Antalya Sağlık Müdürlüğü, zayıflamak için gittiği otelde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Kamil Can Koşar'ın ölümüne yol açan koşulları incelemek üzere komisyon kurdu.

Antalya Valiliği, Duacı Köyünde zayıflamak için gittiği otelde kalp krizi geçiren Kamil Can Koşar'ın ölümünü incelemek üzere komisyon oluşturdu. Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve aralarında fizik tedavi uzmanı ve kardiyoloğun da bulunduğu komisyon, otelde incelemelere başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından ruhsatlı olduğu belirtilen oteli ve Koşar'ın kaldığı dönemdeki yaşam koşullarını inceleyecek olan komisyon, bir rapor hazırlayarak Valiliğe sunacak. Valilik de raporu değerlendirecek açıklama yapacak.

Bu arada Antalya Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyon tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

Koşar, geçtiğimiz Perşembe günü doğa yürüyüşünde midesindeki yanma şikâyeti nedeniyle tesise götürüldü. Yapılan müdahalenin ardından diyet programına devam ettirilen Koşar, cumartesi günü lobide otururken aniden rahatsızlanıp yere düştü. Yapılan müdahalelere karşı Koşar, kalp krizinden hayatını kaybetti.

Diyet uzmanları Koşar'ın beş günde verdiği 4 kiloyu fazla ve zararlı bulmuştu.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kamil Can Koşar'ın cenazesi, İstanbul'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Koşar için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde annesi Semiha Koşar, kardeşleri Kerim ve Mehmet Ali Koşar, taziyeleri kabul etti. Kardeşinin tabutuna çiçek koyan Kerim Koşar, Anne Semiha Koşar ile hayatını kaybeden Kamil Can Koşar'ın arkadaşları, gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze törenine Can Koşar'ın ailesi, yakınlar, arkadaşlarıyla sanatçı Kadir İnanır da katıldı.

Camide öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Can Koşar'ın naaşı, Zincirlikyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Gazetecilere açıklama yapan Koşar'ın dayısı Ömer Camcıoğlu, Koşar'ın Cumartesi sabahı vefat ettiğini, 5 gün zayıflama merkezinde durduğunu aktardı.

Camcıoğlu, Koşar'ın 2 gün önce zayıflama merkezinde bir sıkıntı hissettiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Buna rağmen oradan göndermediler. Bende tabi tam olarak bilmiyorum ama olay böyle. Uzun yıllardır kilo sorunu vardı. Birçok defa zayıflama merkezlerine gitti. En son Bodrum'da gene zayıflama merkezinde bir sıkıntı hissetmişti. Talihsizlik şu ki, oradaki yetkililerin sıkıntıyı hissettiği zaman tam teşekküllü bir hastaneye göndermeleri gerekiyordu. Ancak bunu yapmamışlar. Bu acı olay başımıza geldi. Bence bir ihmal söz konusu çünkü böyle bir sıkıntı hissetmiş bu kadar riskli kişiyi orada tutmamaları gerekirdi. Derhal en yakın ve tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gerekirdi.

Ağabeyinin ihmalle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu biliyorum. Bildiğim kadarıyla merkezin iskanı varmış, ruhsatı olduğu bilgisi gelmedi. Konu araştırılıyor. Geçen sene Bodrum'daki zayıflama merkezinde de aynı sıkıntıyı hissetmiş. Oradaki yetkililer chek-up yaptırmasını söylemiş ve yaptırmış. Oradan derhal ayrıldı. Chek-up'larda herhangi bir bulgu yok.''

Yeğeninin hayatında hiç sigara kullanmadığını dile getiren Camcıoğlu, ''Sadece bir tek problemi vardı. O da kilo. Daha önce kilo verdiği dönemler oldu ama hiçbir zaman istediği kiloya erişemedi'' diye konuştu. Can Koşar'ın uzun yıllar hep 120 kilonun üzerinde olduğunu belirten Camcıoğlu, birden bire kilo verdirilmesinin doğru olmadığını, kalıcı kilo verilmesi gerektiğini anlattı.

Camcıoğlu, ''Hangi yaşta olursa olsun hiç fiziksel bir hareket yapmamış kişiyi 45 dakika bile yürütmek çok zararlı. O yüzden bu tip yerlerde dikkat etmek lazım. 5 günde ailesiyle iletişim kurmuş. Tek şikayeti midesinde yanma olduğu şeklindeydi, bunun geçtiğini söylemiş. Bulunduğu yerle ilgili bir şikayet duymadık. Diyet ilacı kullanmıyordu, ben böyle bir şey duymadım, sadece tansiyon ve şeker ilacı kullanıyordu'' diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 14:30:26
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?