27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bakanlık'tan flaş açıklama

Sağlık Bakanlığı, polis ile çatışma esnasında yaralanan Ethem Sarısülük'ün öldüğü yönündeki bilgiler üzerine açıklama yaptı.

Bakanlık, açıklamada şu görüşlere yer verdi: "01 Haziran 2013 tarihinden itibaren Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Ethem Sarısülük isimli vatandaşımız ile ilgili olarak 12 Haziran 2013 günü bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ölüm veya beyin ölümü gerçekleştiği yönünde haberler çıkmıştır.

Konuyla ilgili olarak, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticiliği tarafından 'Koma hali ve hayati tehlikesi devam eden hastamızın yoğun bakım şartlarında gerekli tüm tıbbi tedavi takipleri sürdürülmektedir.' bilgisi paylaşılmıştır."

Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi, 1 Haziran Cumartesi günü polis kurşunuyla başından vurulan Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarına yanıt vererek, “Koma hali ve hayati tehlikesi devam eden hastamızın yoğun bakım şartlarında gerekli tüm tıbbi tedavi takipleri sürdürülmektedir.” açıklamasında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Kızılay’da 1 Haziran günü yapılan gösteriler sırasında polis kurşunuyla başından vurulan ve Numune Hastanesi Yoğun Bakım’da bugüne kadar yaşamak için direnen Ethem Sarısülük’ün beyin ölümü gerçekleşti.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, kalbinin tek tük attığını söyledi. Ailenin avukatı Kazım Bayraktar da beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, “Her an kesin ölümü de bekliyoruz” dedi.

Ethem Sarısülük Gezi Parkı’nın Ankara’da yapılan destek eyleminde Kızılay’da polisin topluluğa açtığı ateş sonucu başından yaralanmıştı. O günden beri yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük’ün vurulma anına ilişkin görüntüler de ortaya çıkmış ve soruşturma başlatılmıştı. Vurulduğu yerde keşif de yapılmasına ve olaya ilişkin üç tanığın ifadesine rağmen polis ortaya çıkartılıp savcılığa sevki dahi yapılmadı, ifade vermedi.

Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve Avukatı Kazım Bayraktar fail ve faillerin biran önce yargı önüne çıkartılıp, cezalandırılmasını istedi.

Beyin ölümü gerçekleşen Sarısülük’ün ailesi organlarını bağışladı. Kesin ölümünden sonra Sarısülük’ün organlarının, ihtiyacı olanlara verilmesi bekleniyor.

...
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe 09:31:14
Güncelleme :13 Haziran 2013 Perşembe 17:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 5.61.150.xxx Tarih : 12.06.2013 19:29:39

 bir eylem yaparken hak  ararken  bir eylemi yapmayin diyede sorumlu kisiler sorumluluklarini kayberderse sonuclari böyle kötü olursa ben bu zamanda ay böyle eyleme hak aramaya ay böyle eylemleri önleme yollarina diyorum Ethem kardesimizin bu durumuna gelisinde nasil bir hak arama  nasil bir eylem durdurma bu demeden diyemiyorum oldumu bu simdi ne Zaman eylem yapmasini ne Zaman eylemleri kontrol etmesini ögrenecegiz  usul kaide ile yüzdeligi  cok olan  güzelliklerle güzelllige  gidecegiz  bizde hala kötülügü ile can vermekliligi ileyüzdeligi cok kötü olan kötügidisle  güzellige gitmeyi yegliyoruz  hic gitmiyelim bence daha  iyi  genede bazi tatsizliklar olacak olacak ama bu kadarida bir can da bin canda bir gitmesi bence fazlami fazla