18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bakü’de sahte rakı şüphesi

Nurettin ATMACA, (DHA)

Türkiye’de 25 kişinin ölümüne yol açan sahte rakı olayı Azerbaycan’ı korkuttu. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türkiye’den ithal Yeni Rakı’ların ucuza satılması üzerine satışlar yasaklandı.

Ekipler, Türkiye’den ithal edildiği söylenen, ancak kapaklarında üretim tarihi, kurallara uygun bandrol bulunmayan ve satış sertifikaları olmayan rakılardan analize gönderdi. Stoklarda sayım yaparak laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar rakı satışı yasaklandı.

Yarı fiyata satılıyor

Azerbaycan Ramstore Hipermarketleri’nde daha önce 20 dolara satılan bir şişe 70’lik rakının, bazı içki satan mağazalarda 10 dolara satılması dikkat çekti. Türkiye’deki üretici firma Mey’in resmi ithalatçısı Mircevad Seyidov, Türkiye’den kaçak rakı getirildiğini, bu yüzden ithal ettiği rakılar elinde kaldığı için ucuza satarak stoklarını eritmek istediğini söyledi.

Mey: Sahtecilik mümkün değil

Sahte rakı iddiası Bakü gazetelerinde manşet olurken, Mey İçki, ‘Hükümet herhangi bir sahtecilik ya da kaçakçılık olayına engel olmak için ithal edilen rakılara kendi bandrolünü yapıştırıyor. Rakılarımızın böyle bir sahtecilik olayına karışması mümkün değil’ dedi.

DHA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:30:23
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 23:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?