25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Balili'yi şaşırtan tezahürat!

Sivas taraftarının 'Kahrolsun İsrail, yaşasın Balili' tezahüratına İsrailli futbolcu ne tepkide bulundu.

Türkiye'de futbol liglerinde forma giyen tek İsrailli futbolcu olan Pini Felix Balili, son maçta taraftarın yaptığı 'Kahrolsun İsrail, Yaşasın Balili' şeklindeki sloganına hem şaşırdığını hem de sevindiğini söyledi. Balili, "Bu savaş beni üzüyor. Tüm dünyada barış olsun istiyorum. Savaş istemiyorum" dedi.

Sivasspor'un Denizlispor ile Türkiye Kupası'nda oynadığı maçta 60'ıncı dakikada Musa Aydın'ın yerine oyuna giren Balili'ye bir grup taraftar 'Kahrolsun İsrail, yaşasın Balili' şeklinde tezahürat yapmıştı. Bu tezahürata hem şaşırdığını hem de sevindiğini belirten Pini Felix Balili, "Taraftarlarımıza bana kucak açtıkları ve sevdikleri için teşekkür ediyorum. Stadımızda Filistin bayrakları da açılmıştı. Ben İsrailli olmama rağmen bu savaşa karşıyım ve bir an önce sona ermesini istiyorum. Filistin'de kimsenin ölmesini istemiyorum. Sadece Filisten'de değil tüm dünyada savaş olmaması benim en büyük isteğim. Bir an önce barış olmasını diliyorum" dedi.

Son zamanlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırları nedeni ile Türkiye'de İsrail aleyhine gösteriler yapıldığını ve bunun kendisini korkutup korkutmadığı sorulan Balili, "Burada sevildiğimi biliyorum. Ama yine de bazen tedirginlik yaşıyorum. Bu olaylar yaşandıktan sonra bana telefonlar geldi ve dikkatli olmamı istediler. Ben sadece bir futbolcuyum. Her insanın fikri başkadır. Ben savaş olmasını istemiyorum. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum" dedi.

TÜRK VATANDAŞLIĞI BEKLİYOR

Türkiye'yi çok sevdiği için Türk vatandaşlığı başvurusu yaptığı ve sonucunu beklediğini belirten Balili, "En son Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile 2 ay önce görüştüm. Bana işlemlerin hızlandırılması için çalışma yapacağını söylemişti. Kısa bir süre içerisinde başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum. Türkiye'yi çok seviyorum ve vatandaş olmak istiyorum." diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:53:09
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?