19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Balkanlardan kar geliyor

Türkiye’nin, yarın Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan "Meteorolojik Uyarıya" göre, halen yurdun doğu bölgelerinde görülen yağışlar, yarın yurdu terk edecek. Ancak Türkiye yarın Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Buna göre yarın akşam saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz’de başlayacak yağışlar, yarın gece ve 20 Kasım Cumartesi günü Marmara, Ege Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında devam edecek. Yağışlar, Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Akdeniz’de etkili olmak üzere, yağmur ve sağanak, Cumartesi günü Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile akşam saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlı hava 21 Kasım Pazar günü; Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da devam edecek. Yağışlar etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kar şeklinde olacak.

Lodos yarın akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak, Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege’de, Cumartesi günü Güney Ege ve Akdeniz’de fırtına şeklinde esecek. Ayrıca Cumartesi günü Marmara ve Batı Karadeniz’de karayel fırtınası etkili olacak.

Hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren tüm yurtta hissedilir derecede (8-10 derece) azalacak.

AA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 15:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?