30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Balyoz'da bir tutuklama daha!

“Balyoz Planı” davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yeni Zelanda askeri ateşesi Albay Murat Ataç tutuklandı.

Yurt dışından İstanbul Merkez Komutanlığına gelerek teslim olan Ataç, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunda, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıktı.

Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Ataç, yurt dışında görev yaptığını söyledi. Ataç, “Balyoz Planı” eklerinde isminin yazılmasıyla ilgili avukatının suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Ataç'ın avukatı Halil Yeşilyurt da müvekkilinin Yeni Zelanda'da askeri ateşe olduğunu belirterek, eşi ve küçük çocuğunu orada bırakarak Türkiye'ye geldiğini, yakalama kararının vicahiyeye çevrildikten sonra müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ataç'ın tutuklanmasına hükmetti. Ataç ile birlikte dava kapsamında tutuklananların sayısı 162'ye çıktı.

Bu arada, “Balyoz Planı” davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi kaleminin de cezaevinin içinde daha önce “Ergenekon” davaları için yapılan duruşma salonuna taşındığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2011 Perşembe 14:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 85.103.194.xxx Tarih : 7.04.2011 15:15:16

Bu insan Yeni Zelanda,dan çoluk çocuğunu bırakarak geliyor,adalet önüne çıkıyor vede tutuklanıyor.Vicdanları sızlatan karar adalet değildir.Ben sade bir vatandaş olarak içime sinmeyen bu adli tutumu kınama hakkımı kullanıyorum.Katilleri,ırz düşmanlarını,hırsızları,tutuksuz yargılayan adli mercilerin bu kadar taraf vede acımasız davranmalarını görmek içimizi acıtıyor.Tutuklamanın ceza olarak kullanıldığını tüm kamu oyu biliyor artık. Açığa almak diye bir kavram var.Açığa al ve yargıla,suçlu ise cezasını ver.