18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Balyoz'da iki tahliye

Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturmasında ilk tahliyeler gerçekleşti.

Soruşturma kapsamında ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Cebir ve Şiddet Kullanarak Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek’ gerekçesi ile tutuklanan Tümamiral Turgay Erdağ ile Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen tahliye edildi. Erdağ ve Türkşen’in tahliyesi ile ‘Balyoz Güvenlik Harekat Planı’ soruşturmasına tutuklu sayısı 38’e düştü.

Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tümamiral Turgay Erdağ ve Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen 26 Şubat 2010’da tutuklanmıştı. Erdağ ve Türkşen’in avukatlarının tutuklama kararına yaptığı itiraz, İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetince oy çokluğu ile reddedilmişti. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ise Erdağ ve Türkşen’in de arasında bulunduğu 20 şüpheli hakkında tahliye olmaları yönünde oy kullanmıştı.

Tutuklama kararına yapılan itirazın İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesinin ardından Tümamiral Turgay Erdağ ve Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in avukatları İstanbul nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, tahliye talebinde bulundu. Avukatlar aracılığı ile yapılan tahliye talebi değerlendiren mahkeme bugün, Erdağ ve Türkşen’in tahliyesine karar verdi. Turgay Erdağ ve Ali Türkşen, Hasdal Askeri Cezaevindeki işlemlerinin ardından serbest kalacak. 

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 20:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?